• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені звинуватили жир на животі в старінні організму

    Опубликовано: 2022-05-24 14:08:08

    На ослаблення імунітету впливає запалення в черевній порожнині.

    На думку вчених Бернського університету у Швейцарії, розвитку вікових захворювань і ослабленню імунітету організму сприяє вісцеральний жир, що знаходиться в черевній порожнині. Він сприяє слабкому хронічному запаленню, яке, в свою чергу, прискорює розвиток вікових захворювань і ослаблення імунітету, інформує Ukr.Media.

    Ключову роль у виникненні хронічних запалень, які запускають процес старіння, відіграють специфічні імунні клітини — лейкоцити еозинофіли. Вони присутні в кровоносній системі, але нещодавно були виявлені в вісцеральних жирових тканинах. Ці клітини захищають людину від багатоклітинних паразитів і водночас сприяють розвитку алергічних захворювань дихальних органів, наприклад, астми. В черевній порожнині вони підтримують місцевий імунний гомеостаз.

    З віком кількість еозинофілів зменшується, а кількість протизапальних макрофагів, навпаки, збільшується. Дисбаланс призводить до виникнення уповільненого запалення в черевній порожнині.

    Вчені провели експеримент з пересадки піддослідним тваринам еозинофілів від молодих особин старим реципієнтам і побачили зниження запальних процесів. На організм це надавало омолоджуючий ефект. Літні тварини після операції демонстрували значне поліпшення фізичної форми та імунної системи.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.