• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Загарбники застосовували хімічну зброю на Київщині

    Опубликовано: 2022-05-24 10:45:59

    Під час зачистки у Київській області кілька українських захисників зазнали ураження від хімічної зброї росіян, повідомив боєць Інтернаціонального легіону Олексій Бобровников. військові із його взводу постраждали внаслідок контакту у Гостомелі із зарином, як свідчать висновки українських лікарів і одна з європейських лабораторій у країні НАТО.

    Більше того, українські військові під час зачистки виявили велику кількість ворожих засобів хімічного захисту.

    "Семеро людей перебували в ангарі з "Мрією". Через декілька годин після операції – нудота, набряки, проблеми із сечовипусканням… Звідки взявся хімікат? Це міг бути "подарунок", залишений українським військовим; або в ході боїв був пошкоджений контейнер, в якому зберігалася речовина", – каже Бобровников.

    За його словами, найважчими симптомами серед українських вояків були відмова нирок та порушення роботи легенів.

    Нагадаємо, що у квітні вже була подібна ситуація, коли в Ізюмському районі російські військові зарядили РСЗВ "Град" хімічною речовиною, після чого відкрили вогонь по населеним пунктам Ізюмського району. У потерпілих проявилися наступні симптоми: почервоніння очей, нудота, блювання, порушення дихання і непритомність.

    Максим Беркаль

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.