• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Сенат США схвалив виділення Україні військової допомоги на $40 млрд

    Опубликовано: 2022-05-20 12:45:25

    Сенат США 19 травня остаточно затвердив пакет надзвичайної військової та гуманітарної допомоги на суму 40 млрд дол. Щоб відповідний документ набув чинності, його має підписати президент США Джо Байден.

    Про це повідомляє Reuters.

    Сенат проголосував 86 голосами проти 11 за пакет військової, економічної та гуманітарної допомоги, який на сьогоднішній день є найбільшим пакетом допомоги США для України. Усі 11 голосів "проти" були від республіканців.

    "Це великий пакет, і він задовольнить великі потреби українського народу, який виборює своє виживання", - заявив лідер демократичної більшості в Сенаті Чак Шумер, закликавши підтримати законопроект про надзвичайні додаткові витрати перед голосуванням.

    "Передаючи цю екстрену допомогу, Сенат тепер може сказати українському народу: допомога вже в дорозі. Реальна допомога. Значна допомога. Допомога, яка б могла забезпечити перемогу українців", - сказав Шумер.

    Під час обговорення документа сенатори висловлювали думку, що якби Україна не встояла перед вторгненням Росії, війна неминуче перекинулася б до Європи, не виключено, що на країни НАТО, а це вже викликає прямий обов'язок США воювати за Альянс.

    20 млрд доларів із цих коштів підуть на озброєння, решта – це пряма та гуманітарна допомога.

    Законопроект буде відправлений до Білого дому для негайного підписання президентом США Джо Байденом, оскільки Вашингтон поспішає продовжити військову допомогу Україні.

    Раніше президент США Джо Байден запропонував Україні пакет допомоги у розмірі 33 мільярди доларів, у тому числі понад 20 мільярдів доларів у вигляді військової допомоги. Незабаром сума допомоги виросла з 33 до 39,8 мільярда доларів.

    Вже 11 травня   Конгрес затвердив додаткову допомогу Україні. Також у США заявили, що проголосують за новий пакет.

    При цьому новий пакет допомоги могли схвалити раніше, але сенатор-республіканець Ренд Пол заблокував голосування. Він наполягав на тому, щоб до законопроекту було додано формулювання, які б дали спеціальному інспектору нагляд за грошима та зброєю, які США відправляють в Україну.

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.