• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Банк Англії попередив про «апокаліптичний» дефіцит продовольства у світі через війну

    Опубликовано: 2022-05-17 13:30:20

    Керівник Банку Англії Ендрю Бейлі попередив про "апокаліптичний" дефіцит продовольства у світі через війну в Україні та зізнався, що почувається безпомічним у боротьбі з інфляцією. Про це він сказав на засіданні Комітету з питань казначейства британської Палати громад, пише Telegraph.

    Як і багато де у світі, інфляція у Великій Британії зараз знаходиться на максимумах, яких не було багато десятків років (у березні – 7%). Російська війна в Україні є однією з причин, чому ростуть ціни у всьому світі.

    "[Проінфляційний ризик], що звучить досить апокаліптично, – це, мабуть, їжа. В Україні є харчові продукти, але вона не може їх вивезти. Хоча [міністр фінансів Сергій Марченко, з яким говорив Бейлі] оптимістично налаштований щодо посівної кампанії, він сказав, що наразі у нас немає можливості вивезти зерно, яке є. І ситуація погіршується", – сказав Бейлі під час зустрічі з англійськими законодавцями.

    Він попередив, що це проблема не лише України, але й багатьох країн, що розвиваються, які залежать від українського зерна.

    "Я далеко не військовий стратег, але допомогти Україні вивезти їжу було б величезним внеском", – сказав Бейлі.

    Відповідаючи на питання депутатів британського парламенту, голова Банку Англії визнав, що почувається безпорадним у спробах контролювати інфляцію.

    Андрей Водяный

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.