• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Британія та США домовилися співпрацювати щодо комерційних космічних польотів

    Опубликовано: 2022-05-13 14:45:55

    Велика Британія і США домовилися співпрацювати у сфері майбутніх комерційних космічних польотів, розширюючи можливості в роботі з космопортами обох країн, повідомляє Reuters з посиланням на британський уряд.

    У Британії заявили, що угода, підписана міністром транспорту Грантом Шаппсом і його американським колегою Пітом Буттіджеджем у Вашингтоні цього тижня зробить космічні польоти простішими та дешевшими.

    Новий документ закладає основу для співпраці щодо ракетних польотів, польотів висотних аеростатів та космічних літаків, "які дуже скоро злетять з космопортів Великої Британії", йдеться у заяві британського уряду.

    Обидві країни також співпрацюватимуть у сфері ліцензування комерційних космічних запусків і нададуть переваги, зокрема, у критично важливій оборонній безпеці, а також покращать послуги надання телесигналу, прогнозів погоди та транспорту, заявили у Британії.

    "Комерційні космічні подорожі швидко зростають, і наша відповідальність — забезпечити безпечне просування цих інновацій, заохочуючи їх розвиватися таким чином, щоб усім нам було б корисно", — зазначив Буттіджедж у заяві.

    Лев Шевченко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.