• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вченим вдалося активувати імунітет від ВІЛ

    Опубликовано: 2022-05-13 13:48:45

    Вчені завершили першу фазу клінічних випробувань вакцини проти вірусу імунодефіциту людям (ВІЛ). Результати досліджень показали, що препарат стимулював вироблення у добровольців рідкісних імунних клітин, які запускають виробництво антитіл широкої дії, які нібито успішно пригнічують вірус. Про це повідомляється в прес-релізі медцентру Scripps Research і Міжнародної ініціативи з розробки вакцини проти СНІД.

    Нейтралізуючі антитіла широкого профілю (bnAb) прикріплюються до шипів частинок ВІЛ (ці шипи складені з білків, вкритих «бронею» від імунної системи) і виводять їх з ладу. Такі антитіла націлюються на важкодоступні ділянки на поверхні частинок — ті, які не так сильно і швидко мутують, і тому плюс-мінус однакові у всіх варіантів ВІЛ, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Як зазначають вчені, імунна відповідь з bnAb була виявлена у 97% учасників фази I, які були щеплені в США. Всього задіяли 48 здорових дорослих добровольців: вони отримували або плацебо, або дві дози eOD-GT8 60mer разом з ад’ювантом (підсилювачем імунної відповіді) від GSK.

    Автори дослідження вважають, що bnAb-антитіла можна буде застосовувати і проти інших складних патогенів на кшталт грипу, вірусу Зіка, лихоманки денге, гепатиту С тощо.

    Розробники планують об’єднати зусилля з біотех-компанією Moderna для розробки вакцини на основі мРНК, що може значно прискорити темпи появи такого препарату.

    У проекті зі створення вакцини від СНІДу беруть участь також фонд Білла і Мелінди Гейтс, уряд Нідерландів, США та кілька НДІ по всьому світу.

    Як повідомлялося раніше, в Росії оголосили про ефективність ВІЛ-вакцини.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.