• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Названо ознаки післякоронавірусного синдрому

    Опубликовано: 2022-05-13 13:28:24

    Особи, що одужали від COVID-19, можуть відчувати пітливість, втомлюваність і депресію, які в числі інших симптомів становлять післякоронавірусний синдром.

    Як стверджує директор Лікувально-реабілітаційного центру МОЗ РФ Ігор Нікітін, про постковідний синдром може сигналізувати порушення терморегуляції і неможливість сконцентруватися — це ознаки ураження нервової системи.

    «Це пітливість, це дуже швидка стомлюваність, так ніби раніше звичні фізичні навантаження раптом стають неможливими», — додав Нікітін.

    Також серед ознак постковідного синдрому медик назвав ураження серцево-судинної системи, зміну функції нирок, а також депресію.

    У той же час програма реабілітації залежить від конкретних симптомів і повинна розроблятися профільними фахівцями.

    Нагадаємо, що в світі за добу виявлено більше 413 тисяч випадків COVID-19. Статистика ВООЗ враховує тільки офіційно підтверджені відомості про випадки зараження і смерті, що надаються державами.

    Також повідомлялося, що в Євросоюзі вакцинацію пройшли 1,5% населення. Окремі обмежувальні заходи через коронавірус можуть залишатися в силі і в 2022 році, вважають у Єврокомісії.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.