• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Найчастіша причина смерті дітей від харчової алергії

    Опубликовано: 2022-05-12 18:28:08

    Вчені оголосили вживання коров’ячого молока найчастішою причиною смерті дітей від харчової алергії. Дослідження було опубліковане в The British Medical Journal, інформує Ukr.Media.

    Експерти Імперського коледжу Лондона вивчили дані з 1998 по 2018 рік. Вони виявили, що на коров’яче молоко припадало близько 26% смертей серед школярів. Найбільше зростання спостерігається у дітей до 15 років.

    «З 1992 року спостерігається зниження частки смертей від арахісу або волоських горіхів, але кількість смертей від споживання коров’ячого молока збільшилася», — відзначають експерти.

    Вони додали, що у більшості маленьких дітей алергія на коров’яче молоко зникає з віком, але у дорослих вона є причиною понад чверті смертей, викликаних анафілактичним шоком, викликаним алергією.

    Дослідження показує, що за цей період в лікарню з отруєнням поступило майже 102 тисячі осіб. З них 30% випадків викликані їжею.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.