• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В НАТО спрогнозували час початку вирішальної фази війни в Україні

    Опубликовано: 2022-05-09 13:00:28

    Заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане 5 травня заявив, що, за прогнозами альянсу, найближчими тижнями російсько-українська війна увійде до вирішальної фази.

    Про це він повідомив в інтерв’ю Al Jazeera.

    "Ми вступаємо у вирішальну фазу війни, яку Росія веде проти України. Очікуємо, що найближчі тижні будуть вирішальними, навіть якщо війна триватиме більш тривалий час", - сказав Джоані.

    Він зазначив, що ця нова фаза не означає швидке завершення бойових дій. Війна, на думку Джоане, стане в цей період інтенсивнішою, і принесе ще більше жертв. Водночас він виключає ескалацію між РФ і НАТО.

    "Ми намагаємося уникнути такого сценарію (прямої конфронтації - Delo.ua )", - сказав він.

    Незважаючи на такі заяви, НАТО посилює свої позиції в країнах-членах альянсу, які розташовані поблизу РФ. Зокрема, НАТО створює нову бойову групу у Румунії. Альянс вирішив наростити присутність військ на Балканах після воєнного вторгнення РФ в Україну.

    У НАТО наголошують, що учасники Альянсу постійно проводять навчання, щоб підготуватися до будь-якої загрози для забезпечення безпеки Альянсу. За даними Міноборони Румунії, з 2 до 13 травня на території країни проводяться міжнародні навчання Сил спеціального призначення.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.