• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У ЗСУ вважають, що мобілізацію продовжать після 24 травня

    Опубликовано: 2022-05-03 09:45:52

    Начальник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ Збройних сил України Роман Горбач вважає, що мобілізацію буде продовжено після 24 травня. Про це він повідомив під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

    Деталі

    На запитання, чи буде мобілізацію продовжено автоматично після 24 травня, Горбач відповів: "Тут все залежить від обстановки, яка складеться станом на той момент, коли вона має закінчитися. Якщо така потреба буде, будуть продовжуватися бойові дії, однозначно буде потреба у поповнення фахівцями, військовими наших військових частин. Тому я думаю керівництвом буде продовжена мобілізація після 24 травня".

    Горбач додав, що наразі загальну мобілізацію проводять вже понад два місяці.

    "Що стосується кількісних та якісних показників, то можу повідомити, що всі ці показники виконані на 100 та більше відсотків. Мобілізація продовжується. Вона продовжується вже значно меншими темпами, але не тому, що щось не виходить, а тому що в кінці лютого на початку березня більшою мірою були укомплектована бойова компонента, як ЗСУ, так й інших складових сил оборони. А зараз ми проводимо тільки доукомплектування, поповнення військових частин людьми, які потрібно доукомплектовувати", - розповів Горбач.

    Додамо

    25 лютого президент України Володимир Зеленський підписав указ про проведення загальної мобілізації населення.

    Відповідно до закону мобілізація має закінчитися 24 травня.

    Нагадаємо

    Верховна Рада України розширила перелік осіб, яким надається відстрочка від мобілізації.

    Генеральний штаб ЗСУ заявив, що не проводитимуть призову на строкову військову службу в армію у квітні-червні поточного року.

    Анна Мурашко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.