• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Дієтолог з Австралії розкрила причини, чому в другій половині дня хочеться солодкого

    Опубликовано: 2022-04-29 13:48:52

    Дієтолог з Австралії розкрила причини, чому в другій половині дня хочеться солодкого, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Лаура Форд з Мельбурна пояснила причину, по якій так часто хочеться з’їсти плитку шоколаду, печиво або щось солодке після 15:00. Справа не в тому, що мозок вимагає цукрового удару. Ймовірно, йому потрібно дещо інше, інформує Ukr.Media.

    Ви з’їдаєте недостатньо вуглеводів в обід

    Перша причина, чому в другій половині дня вам хочеться з’їсти чогось солодкого, полягає в тому, що ви споживаєте недостатньо вуглеводів в обід.

    «Якщо ви відмовляєтеся від вуглеводів в обідній час, ви втрачаєте ключову поживну речовину, яка допомагає набирати енергію протягом дня», — аргументує Лаура.

    Дієтолог рекомендує не відмовлятися від продуктів, наповнених вуглеводами, але уважно стежити за розміром порцій. Лаура вважає за краще складні вуглеводи, такі як солодка картопля і коричневий рис. Вони покращують травлення і довше зберігають відчуття ситості.

    Ви недоїдаєте

    Друга причина, по якій ви жадаєте цукру, полягає в тому, що ви просто недоїдаєте. Коли ваш організм голодний, йому потрібен «енергетичний поштовх». І цей поштовх ніщо інше, як плитка шоколаду.

    Краще наїстися корисною їжею до 15:00, ніж потім тягнутися за шкідливим печивом.

    Ви мало спите

    Напевно у вашій голові проскочила думка: «як сон пов’язаний з тягою до солодкого?» Все просто.

    Від вашого сну безпосередньо залежить рівень гормонів в організмі, що відповідають за відчуття голоду — греліну і лептину. Ви повинні спати як мінімум 8 годин на добу — радить дієтолог.

    Лаура також зазначила, вуглеводи — основне джерело енергії для організму. При їх відсутності тіло буде використовувати білки і жири для отримання енергії. Є «складні вуглеводи», які ви можете споживати без обмежень. Наприклад, солодка картопля, коричневий рис, коричнева паста і цільнозернові продукти. Не варто боятися додавати в свій раціон харчування макарони, білу картоплю і хліб — головне, не об’їдатися ними.

    Дієтолог порадила дівчатам не захоплюватися безглютеновою дієтою.

    «Продукти без глютену не завжди найкорисніші для здоров’я. Вони часто піддаються більшій переробці і можуть містити менше клітковини», — говорить експерт.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.