• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Херсонщині викрали мера міста Берислава

    Опубликовано: 2022-03-22 11:20:55

    19 березня близько 11:00 російські окупанти викрали міського голову Берислава Олександра Шаповалова та одного місцевого активіста.

    Про це у Facebook повідомляє прес-служба Херсонської обласної державної адміністрації (ОДА). 

    "Вже три доби вони перебувають у полоні, вчора Олександру Миколайовичу дозволили зателефонувати рідним і заспокоїти їх. У чоловіка проблеми із серцем, тяжко переніс захворювання коронавірусом. Рідні переживають за стан здоров'я Олександра Шаповалова", – йдеться у повідомленні. 

    В ОДА зазначають, що на сьогоднішній день точне місце знаходження Олександра Шаповалова та інших полонених невідомо. 

    "На жаль, у Херсонській області такі випадки не поодинокі. Щодня надходять повідомлення про захоплення та викрадення представників влади та активістів, громадських діячів з усієї області. Разом із центральною владою робимо все, щоб бранці повернулися швидше додому", – наголосили в облдержадміністрації. 

    У свою чергу у міськраді Берислава повідомили, що мера та місцевого активіста конвоювали до Нової Каховки на розмову з представниками РФ. 

    "Мета розмови невідома. Вони третій день утримуються військовими РФ. У неділю Олександру Миколайовичу дали можливість зателефонувати, щоб заспокоїти рідних. На сьогодні міський голова перебуває під їхнім контролем. Фізичний, емоційний стан та місцезнаходження невідомі", – поінформували у міськраді.   

    Нагадаємо, 11 березня в окупованому Мелітополі росіяни викрали міського голову Федорова. Згодом президент України Володимир Зеленський на зустрічі з представниками міжнародних ЗМІ повідомив, що мер Мелітополя живий, але росіяни його катують.

    Пізніше, 13 березня, у Запорізькій області невідомі викрали міського голову Дніпрорудного Євгена Матвєєва.

    16 березня Івана Федорова окупанти звільнили з полону, обмінявши його на дев'ять російських солдатів-строковиків.

    Дмитро Нарожний

    Інф. delo.ua

    Subscribe to our channels on Viber and WhatsApp

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.