• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені виявили, що м’ясо може впливати на ризик розвитку деменції і хвороби Альцгеймера

    Опубликовано: 2022-02-26 08:08:16

    Вчені виявили, що м’ясо може впливати на ризик розвитку деменції і хвороби Альцгеймера у людей. Вживання м’яса може впливати на ризик розвитку хвороби Альцгеймера й деменції.

    Вченим вдалося виявити продукт, який збільшує ризик розвитку деменції на 44%, інформує Ukr.Media.

    У результаті проведеної роботи були вивчені дані 493888 випробовуваних у віці від 40 до 69 років, які дотримувалися певної дієти. Спостереження проводилося протягом 8 років. Фахівці досліджували зниження когнітивних функцій у добровольців.

    За словами вчених, вживання лише 25 г обробленого м’яса підвищувало ймовірність появи хвороби Альцгеймера на 52 %, а деменції — на 44 %. Також вчені відзначили, що вживання 50 г необробленого м’яса, навпаки, знижувало ймовірність розвитку Альцгеймера на 30 %, а деменції на 19 %.

    Крім цього, експерти пояснили різницю між обробленим і не обробленим м’ясом. Оброблене м’ясо, за їх словами, містить різні консерванти, які посилювали окислювальні процеси у м’ясі. Також оброблене м’ясо містить підвищену концентрацію натрію, який впливає на організм людини, підвищуючи артеріальний тиск, що збільшує ризик розвитку деменції.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.