Вчені виявили, що м’ясо може впливати на ризик розвитку деменції і хвороби Альцгеймера у людей. Вживання м’яса може впливати на ризик розвитку хвороби Альцгеймера й деменції.
Вченим вдалося виявити продукт, який збільшує ризик розвитку деменції на 44%, інформує Ukr.Media.
У результаті проведеної роботи були вивчені дані 493888 випробовуваних у віці від 40 до 69 років, які дотримувалися певної дієти. Спостереження проводилося протягом 8 років. Фахівці досліджували зниження когнітивних функцій у добровольців.
За словами вчених, вживання лише 25 г обробленого м’яса підвищувало ймовірність появи хвороби Альцгеймера на 52 %, а деменції — на 44 %. Також вчені відзначили, що вживання 50 г необробленого м’яса, навпаки, знижувало ймовірність розвитку Альцгеймера на 30 %, а деменції на 19 %.
Крім цього, експерти пояснили різницю між обробленим і не обробленим м’ясом. Оброблене м’ясо, за їх словами, містить різні консерванти, які посилювали окислювальні процеси у м’ясі. Також оброблене м’ясо містить підвищену концентрацію натрію, який впливає на організм людини, підвищуючи артеріальний тиск, що збільшує ризик розвитку деменції.