• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • COVID «змінює долю» клітин підшлункової залози: вчені

    Опубликовано: 2022-02-17 06:34:01

    Коронавірус змінює функцію клітин підшлункової залози, що згодом може привести до діабету. Про це повідомило агентство Reuters з посиланням на результати дослідження медичного центру Weill Cornell Medicine в Нью-Йорку.

    Учені з’ясували, що коли коронавірус вражає клітини, він не тільки знижує їхню активність, але і може змінити функцію. Наприклад, коли інсулін-продукуючі бета-клітини в підшлунковій залозі вражаються вірусом, вони не тільки виробляють набагато менше інсуліну, ніж зазвичай, але і починають виробляти глюкозу і травні ферменти, що не входить в їхні функції.

    «Ми називаємо це зміною долі клітин», — заявила керівник дослідження, доктор Шуйбінг Чен, яка представила результати наукової роботи на щорічних зборах Європейської асоціації з вивчення діабету.

    Наразі залишається незрозумілим, є подібні зміни тривалими чи оборотними.

    Чен зазначила, що у деяких пацієнтів, які перенесли COVID-19, згодом розвинувся діабет. Вона вважає, що питання вимагає подальшого вивчення.

    «Безумовно варто вивчити відсоток нових пацієнтів з діабетом за час пандемії COVID-19», — наголосила експерт.

    Раніше повідомлялося, що пацієнти з діабетом в шість разів частіше потребують госпіталізації і в 12 разів частіше схильні до летальних наслідків за коронавірусу.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.