• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Що відомо про побічні реакції після третьої, бустерної дози

    Опубликовано: 2022-01-12 15:15:26

    Посилення побічних реакцій на бустерну дозу вакцини не спостерігається, розповів головний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв’ю ВВС.

    "У країнах, де вже широко запроваджують бустер, кількість несприятливих подій така ж, як і  за умов базового курсу щеплень", – сказав він.

    Раніше у коментарі LIGA.Life Федір Лапій, голова Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики (НТГЕІ), пояснював, що, згідно з оглядом досліджень, ризик виникнення реакцій після ревакцинації у був нижчий в порівнянні з першою і другою дозами. Це стосувалося і Pfizer, і CoronaVac, і AstraZeneca.

    За даними Центру контролю та профілактики захворювань США (CDC), люди скаржилися менше, ніж після другого щеплення, на системні побічні реакції, такі як біль у животі чи м’язах, діарея або слабкість.

    Після бустерної або додаткової дози вакцини проти COVID-19 можуть виникнути деякі тимчасові симптоми, подібні до побічних ефектів після щеплення проти грипу, повідомляли у лікарні Джонса Гопкінса у місті Балтимор (США).

    Зокрема, йдеться про біль в руці та припухлість. Також може підвищитися температура, і людина протягом дня або двох може відчувати біль у тілі, головний біль, втому, лихоманку, збільшення лімфатичних вузлів.

    Катерина Амеліна

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.