• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Суперспалах омікрону, схоже, пішов на спад у першій зараженій країні – медики

    Опубликовано: 2021-12-23 15:15:13

    Останніми днями в ПАР, де вперше виявили омікрон-штам коронавірусу, який потім викликав там безпрецедентно швидкий спалах COVID-19, спостерігається помітне зниження кількості нових випадків хвороби. Це може бути сигналом, що країна швидко пройшла пік, так і затримкою поповнення бази даних результатами лабораторного тестування, пише AP.

    Щоденний підрахунок випадків зараження – не надійний показник для епідеміологів (на це сильно впливають затримки звітності, нерівномірне тестування, інші фактори). Увага всього світу прикута до країн, звідки пішла хвиля омікрону: вони перші отримають плюс-мінус достовірні дані про те, наскільки важка течія COVID-19 від цього штаму у щеплених, нещеплених та перехворілих.

    16 грудня в ПАР було зафіксовано 27 000 нових випадків (деякі медики не в ПАР припускають, що там просто вперлися в стелю можливостей тестування). Але вчора їхня кількість впала вже до 15 424. У провінції Гаутенг, звідки пішов спалах, зниження почалося ще раніше.

    "За швидким зростанням нових випадків було швидке падіння, і, схоже, ми спостерігаємо початок спаду цієї хвилі", – говорить доктор Фарід Абдулла з ковідного відділення в Академічній лікарні Стіва Біко в Преторії.

    "Це вказує на те, що ми пройшли пік. Це була коротка хвиля... і хороші новини полягають у тому, що вона не була дуже серйозною з погляду госпіталізацій та смертей ", – сказала Марта Нунес, старша наукова працівниця відділу вакцин та досліджень в Університеті Вітватерсранду.

    Тим часом вона застерігає від того, щоб дані з ПАР переносили на інші країни: "Кожні умови, кожна країна різні. Населення різні. Демографія, імунітет у різних країнах різний". Населення ПАР із середнім віком 27 років набагато молодше, ніж у багатьох західних країнах.

    Професорка Вероніка Укерманн, керівниця групи реагування з COVID-19 у лікарні Біко, каже, що поки що рано говорити, що в ПАР пройшли пік: "Занадто багато зовнішніх факторів". За її словами, більшість госпіталізованих в ПАР не вакциновані, хоча близько 40% дорослих південноафриканців щеплені двома дозами, і багато хто перехворів.

    Евгений Пилипенко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.