• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Глава МЗС Литви закликав НАТО повністю відкинути вимоги Росії та не йти на переговори

    Опубликовано: 2021-12-23 14:15:44

    НАТО не варто вести переговори з Росією щодо її вимог про "гарантії безпеки". Таку позицію міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс висловив в інтерв'ю The Times.

    Дипломат заявив, що НАТО має повністю відкинути вимоги Росії. Він також наголосив, що навіть віддалено не розглядає можливості виведення військ Альянсу з Балтійського регіону, як цього хоче Росія.

    "Ми не думаємо, що слід розпочинати будь-які переговори щодо того, що було запропоновано Росією", – додав глава МЗС Литви.

    Ландсбергіс пояснив, що з 2014 року, коли РФ окупувала Крим і розпочала бойові дії на Донбасі, ситуація лише погіршилася.

    "Тому ми вважаємо, що необхідно підтримувати нинішній статус оборони в регіоні. І єдина розмова, яку ми хотіли б бачити, стосується можливості збільшення гарантій безпеки для регіону від Чорного моря в Румунії та до Естонії", – підсумував він.

    У цьому ж інтерв'ю Ландсбергіс заявив, що Росія явно хоче атакувати, а тому НАТО має озброїти Україну.

    Марк Сировой

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.