• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Втрати на два трильйони доларів. В ООН оцінили збитки для туризму через COVID-19

    Опубликовано: 2021-11-29 18:00:35

    Через пандемію COVID-19 світовий туризм в 2021 році може недоотримати доходи на суму в 2 трлн доларів. Цей показник можна порівняти з сумою втрат у 2020 році.

    Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на доповідь Всесвітньої туристської організації ООН (UNWTO).

    "В результаті пандемії COVID-19 мировий туризм у 2021 році може не отримувати доходи на суму в 2 трлн доларів", - заявив у понеділок туристичний орган ООН, назвавши відновлення сектора "хрупким" та "повільним".

    Незважаючи на те, що UNWTO в липні-вересні зареєструвала приріст в'їздів туристів в країни призначення на 58% в порівнянні з аналогічним періодом 2020 року, проте ці цифри на 64% нижче рівня 2019 року. У серпні та вересні кількість прибуттів досягла максимальної позначки з початку пандемії, проте все одно залишалося на 63% нижче, ніж показники 2019 року.

    "У той час як Європа, а також Північна і Південна Америки показали відносне зростання в третьому кварталі 2021 року, число прибуттів в Азіатсько-Тихоокеанський регіон (АТР) скоротилося на цілих 95% в порівнянні з 2019 роком. Ряд країн АТР, включаючи Австралію, Нову Зеландію, Сінгапур і Китай, проводять політику "нульової толерантності" до COVID-19 і дотримуються суворих обмежень на міжнародні в'їзди", - йдеться в повідомленні.

    Однак в таких напрямках як: Хорватія, Мексика і Туреччина спостерігалося поліпшення в період з липня по вересень.

    Згідно зі звітом UNTWO, "нерівномірні показники вакцинації по всьому світу і нові мутації COVID-19 можуть вплинути на і без того повільне і крихке відновлення". Побоювання у зв'язку з новим, омікрон-штамом вірусу викликали чергові обмеження на поїздки в ряді країн.

    У свою чергу, генеральний секретар UNWTO Зураб Пололікашвілі закликав країни погоджувати свої обмеження для того, щоб у мандрівників була можливість будувати плани майбутніх поїздок.

    Нагадаємо, раніше міністр культури і туризму Мехмет Нурі Ерсой заявляв, що Туреччина очікує отримати доходи від туризму у розмірі 22 млрд доларів в 2021 рік, а в країну має приїхати більше 28 мільйонів іноземців.

    Міністр нагадав, що дохід від туризму в Туреччині в 2020 році склав 12,1 мільярда доларів, коли в країнах світу були жорсткі заходи по боротьбі з пандемією коронавірусу і діяли жорсткі заборони на поїздки.

    Инф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.