• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вакцинація проти COVID-19. У США рекомендували схвалити Pfizer для дітей віком від п'яти років

    Опубликовано: 2021-10-28 15:15:34

    Американські експерти комітету Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів рекомендували дозволити в США вакцину Pfizer від COVID-19 для дітей від п'яти до 11 років. Про це повідомляє The Washington Post.

    Експерти переконані, що переваги щеплення перевищують ризики її використання, але рішення ради не є остаточним, зазначає видання. Питання про вакцинацію дітей у США вирішуватиметься 2 листопада на зборах Центрів контролю та профілактики захворювань.

    Фахівці комітету у своєму рішенні посилалися на нещодавнє дослідження Pfizer-BioNTech. Спочатку в ньому брали участь 2268 дітей, але пізніше кількість піддослідних розширили до 4500. Дві третини з них отримували вакцину, а решта – плацебо.

    Дітям давали 10 мкг вакцини двома дозами з інтервалом в три тижні. Це одна третина дози для пацієнтів віком від 12 років, зазначає видання.

    Результати показали – Pfizer на 91% ефективний у запобіганні проявів коронавірусної інфекції. Серед вакцинованих на коронавірус захворіли троє, серед тих, хто отримав плацебо – 16 осіб. Побічні ефекти були такими ж, як у 16-25 річних.

    За даними видання, дані про вакцинацію дітей від двох до чотирьох років та від 6 місяців до двох років Pfizer отримає наприкінці цього або на початку наступного року.

    Елизавета Кумбер

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.