• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Коронавірус: 50 апаратів ШВЛ надійшли до України в рамках Механізму цивільного захисту ЄС

    Опубликовано: 2020-12-14 09:04:17

    Цього тижня до України із Данії прибули 50 апаратів ШВЛ, після того, як Україна звернулась до Механізму цивільного захисту ЄС по допомогу. Цей вантаж доповнює попередні поставки персональних засобів захисту та інших товарів, що раніше надійшли від Словаччини, Естонії та Польщі в рамках Механізму, у відповідь на звернення по допомогу України у травні та червні цього року щодо протидії пандемії.

    “Навіть після стількох місяців цієї пандемії держави-члени і надалі демонструють солідарність як всередині ЄС, так і з нашими сусідами. Я хотів би подякувати Данії за те, вкотре було продемонстровано, що дія Механізму цивільного захисту ЄС розповсюджується і поза межі ЄС. Наш Координаційний центр реагування на надзвичайні ситуації сприяє у вирішенні  логістичних питань, а ЄС покриє більшу частину транспортних витрат.” – заявив Єврокомісар з питань кризового управління Янез Ленарчич.

    Цього тижня ЄС також допоміг Нідерландам у відправці ще одного вантажу персональних засобів захисту на карибський острів Кюрасао. У листопаді Чехія та Австрія також доставили до Вірменії хірургічні маски, рукавички та засоби дезинфекції. З початку пандемії коронавірусної інфекції, 24 країни отримали допомогу у вигляді товарів медичного призначення та засобів персонального захисту через Механізм цивільного захисту ЄС в рамках підходу «Team Europe» задля боротьби з ковідом. Європейський Союз за допомогою Механізму також підтримав надання італійської та шведської допомоги у відповідь на повені на південному заході України цього літа.

    На додаток до функцій координації, ЄС фінансує 75% транспортних витрат, пов’язаних із доставкою подібних вантажів допомоги. Наразі ЄС також поставив 30 апаратів ШВЛ, 620 000 масок та 50 000 захисних халатів із власного медичного резерву (rescEU) державам-членам ЄС, які звертались по таку допомогу.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.