• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ДК “Укргазвидобування” побудувала першу в Україні когенераційну енергетичну установку

    Опубликовано: 2006-03-16 12:54:00

    ДК «Укргазвидобування» ввела в експлуатацію першу в Україні когенераційну енергетичну установку на Шебелинському газопереробному заводі (ГПЗ), яка використовує скидний потенціал газофракційних печей для одержання тепла та електроенергії. В урочистій церемонії відкриття установки взяли участь голова правління НАК «Нафтогаз України» Олексій Івченко, генеральний директор ДК «Укргазвидобування» Ілля Рибчич, інші поважні особи.

    Для виробництва теплової та електричної енергії буде використано скидний потенціал  печей газофракційних установок. Це дозволить щорічно виробляти близько 48 млн. кВт год. електроенергії для власних потреб заводу та отримувати 27 500 Гкал/год. теплової енергії у вигляді пари для забезпечення технологічних потреб. Таким чином, економія товарного газу ДК «Укргазвидобування» щорічно складе близько 17 млн. м3.

    Когенераційна установка введена в експлуатацію відповідно до реалізації програми енергозбереження ДК «Укргазвидобування». Використання енергетичного потенціалу скидних газів газофракційних печей зменшить забруднення навколишнього середовища. Виробництво електричної енергії за рахунок використання скидного потенціалу забезпечить скорочення викидів парникових газів, термічне знешкодження продуктів неповного згоряння та скорочення викидів оксидів азоту.

    Довідка: Котли-утилізатори, які використовують тепло газофракційних печей, виробляють пару з температурою 450° С та тиском 4,0 МПа у кількості 40 тонн на годину. Пара використовується турбіною та забезпечує роботу генератора потужністю 6 МВт. Турбіна обладнана виробничим відбором пари, яка у кількості 10 тонн на годину спрямовується на технологічні потреби заводу. Турбогенератор вироблятиме 6 МВт електричної енергії, що забезпечить власні потреби заводу, і дозволить поставляти 1.5 МВт електроенергії іншим підприємствам ДК «Укргазвидобування» у Харківській області.

    Прес-служба ДК “Укргазвидобування”







    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.