• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Найближчим часом в Україні розпочнеться реалізація ряду кроків із розвитку вугільної промисловості – Віктор Ющенко

    Опубликовано: 2006-03-14 14:18:00

    Найближчим часом в Україні розпочнеться реалізація ряду кроків із розвитку вугільної галузі, сказав сьогодні на прес-конференції Президент України Віктор Ющенко.

    «Сьогодні ми переоцінюємо місце та роль вугільної промисловості України в її енергетичному балансі, в енергетичній політиці в цілому, і найближчим часом запрацює той норматив, який забезпечить розвиток галузі», – зазначив він.

    За словами Глави держави, йдеться зокрема про суттєву допомогу держави в питанні освоєння нового потенціалу вугільної сфери. Крім того, зазначив він, буде запропоновано та проведено «серйозну ревізію» власності та диверсифікацію власності на ефективних, малоефективних та збиткових шахтах.

    Президент наголосив, що вугільна промисловість України потребує нової політики, яка б, перш за все, консолідувала фінанси бізнесу та держави із метою підйому цієї галузі.

    Він також додав, що актуальним залишається питання лібералізації цін, яке не порушувалося протягом останніх років. На думку В. Ющенка, це можна вважати «великою економічною помилкою», оскільки йдеться фактично про недооцінку шахтарської праці.

    В. Ющенко запевнив журналістів, що найближчим часом суспільство стане свідком змін у галузі. Йдеться в тому числі про пропозиції Мінвуглепрому щодо приватизації цілого ряду шахт.

    Інф. Офіційне інтернет-представництво Президента України



    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.