• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • До кінця 2021 року ДТЕК Київські електромережі планує повністю перейти на екологічне світло

    Опубликовано: 2020-05-13 08:48:18

    До 2021 року ДТЕК Київські електромережі повністю замінить усі працюючі ртутні освітлювальні прилади на екологічні світлодіодні. Це стане черговим кроком в реалізації на практиці стратегії ДТЕК як відповідального бізнесу, що піклується про довкілля та впроваджує дружні до природи та людини технології.

    «До кінця поточного року наша компанія замінить біля півтори тисячі люмінесцентних ламп на сучасні світлодіодні. Це приблизно 46% від їх загальної кількості. Цей процес в ДТЕК Київські електромережі відбувається поступово по мірі виходу з ладу працюючих ламп. Всі 100% освітлювальних приладів, що містять ртуть, замінять екологічними світлодіодними до кінця 2021 року», – зазначив генеральний директор ДТЕК Київські електромережі Маріс Куніцкіс.

    З початку 2020 року столичні енергетики вже встановили 484 світлодіодні лампи. Вони споживають у декілька разів менше, у порівнянні із ртутними та лампами розжарювання, електроенергії. Таким чином, потребують менше вугілля та іншого викопного палива, яке є джерелом викидів парникового вуглекислого газу та інших шкідливих сполук.

    Крім того, LED лампи не містять небезпечної для людини та природи ртуті. Вони не вимагають спеціального зберігання та переробки. Не несуть прямої небезпеки здоров’ю населення та довкіллю у разі пошкодження.

    За останні п’ять років ДТЕК Київські електромережі передали на утилізацію майже дев’ять з половиною тисяч люмінесцентних ламп. Або, в середньому, майже 1900 штук на рік. Відпрацьовані на підприємстві лампи централізовано збирають, зберігають та передають ліцензованим Міністерством екології компаніям на переробку.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.