• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Пандемія коронавірусу: країни-партнери України не змінили торговельної політики щодо імпорту

    Опубликовано: 2020-03-18 16:30:57

    Наразі жодна з країн, що входить в ТОП-15 торговельних партнерів України, не змінила своєї торговельної політики щодо імпорту в умовах поширення у світі коронавірусу. Про це УНН повідомляє із посиланням на "Коронавірус у світі - оперативно від МЗС України".

    "Міністерство закордонних справ України на постійній основі запровадило моніторинг змін у торговельній політиці країн в умовах поширення у світі вірусу COVID-19. Наразі, жодна з країн ТОП-15 торговельних партнерів України в експорті не змінила своєї торговельної політики", - йдеться у повідомленні.

    Повідомляється, що деякі країни заохочують імпорт. Наприклад, Катар та Перу скасовують митне оподаткування на продовольчі товари та медикаменти.

    "Низка країн спрощує правила експорту, щоби забезпечити необхідний рівень обігових коштів. Наразі це стосується в основному країн Південно-Східної Азії", - зазначається у повідомленні.

    Окрім того, Китай заявляє про продовження реформ та політику відкритості у зовнішній торгівлі та співробітництві.

    "Щоби запобігти порушенню ланцюгів поставок, обмеження руху по всьому світу не поширюються на осіб і транспортні засоби, які займаються перевезеннями вантажів. Це стосується перевезень автомобільним, залізничним, морським, річковим, повітряним видами транспорту, а також на рух зовнішньоторговельних товарів як у країнах-партнерах, так і в Україні", - йдеться у повідомленні.

    Нагадаємо, Нефьодов запевнив, що ситуація з експортом та імпортом після закриття кордону знаходиться під контролем.

    Анна Мурашко

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.