• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • «Газ України» обмежує газопостачання дніпропетровським теплоенергетикам-боржникам

    Опубликовано: 2006-03-01 14:17:00

    ДК «Газ України» надала доручення підприємству з газопостачання та газифікації «Дніпрогаз» обмежити з 1 березня 2006 р. в установленому порядку постачання природного газу підприємствам комунальної теплоенергетики Дніпропетровська «Дніпровські міські теплові мережі» та «Теплотранс», що заборгували у п. р. значні кошти за спожитий природний газ.

    Попри численні листи-нагадування ДК «Газ України» про необхідність виконання цими підприємствами ТКЕ взятих договірних зобов’язань щодо повної оплати вартості спожитого з початку 2006 р. природного газу, відповідні листи-попередження про вкрай незадовільний стан їх розрахунків, а також проведену 24 лютого п. р. в Дніпропетровську нараду за участю керівництва області, місцевих органів самоврядування та підприємств теплокомуненерго, належного рівня оплати за енергоносій зазначені підприємства-боржники не забезпечили.

    Більш того, МКП «Дніпровські міські теплові мережі» та КП «Теплотранс» продовжують нарощувати борги. Зокрема, борг за спожитий протягом останньої декади лютого п.р. (17 - 28 лютого) перед Компанією у МКП «Дніпровські міські теплові мережі» зріс з 17,8 млн. грн. до 21,1 млн. грн. (рівень розрахунків у 2006 р. - 34%), а КП «Теплотранс» - з 1,1 до 1,3 млн. грн. (рівень розрахунків у п. р. – 5%).  

    Низькою залишається динаміка позитивних зрушень з розрахунками підприємств ТКЕ і на Дніпропетровщині. Коли протягом останнього тижня лютого рівень оплати в Україні підприємств комунальної теплоенергетики, що виробляють тепло, за спожитий природний газ в середньому підвищився з 33% до 44%, то цей показник діяльності підприємств ТКЕ Дніпропетровської області зріс з 39% до 41%, а у м. Дніпропетровську – з 32% до 33%.

    Відтак, виходячи з незадовільного рівня розрахунків МКП «Дніпровські міські теплові мережі» та КП «Теплотранс», ДК «Газ України» не підтвердила цим підприємствам-боржникам планові ресурси природного газу на першу декаду березня і вимушена надати доручення підприємству з газопостачання та газифікації «Дніпрогаз» обмежити їм з 1 березня газопостачання.

    ДК «Газ України» також наголошує, що газопостачання підприємств-боржників буде відновлено після здійснення ними розрахунків за спожитий у п. р. природний газ.

    Водночас, усвідомлюючи важливість газопостачання підприємств ТКЕ для належного забезпечення теплом населення та об’єктів соціальної сфери, ДК «Газ України» пішла назустріч теплопостачальникам і вирішує нині питання про виділення МКП «Дніпровські міські теплові мережі» на першу декаду березня до 10 млн. куб. м. природного газу.

    ДК «Газ України» ще раз звертає увагу керівників підприємств, що виробляють тепло, місцевих органів влади на необхідності, на виконання відповідних доручень Кабінету Міністрів України, Мінпаливенерго України та НАК «Нафтогаз України», забезпечити належну дисципліну газоспоживання й терміново провести розрахунки за спожитий у п. р. природний газ.

                                                                                                                         

    Довідка: Згідно з встановленим Кабінетом Міністрів України порядком забезпечення галузей національної економіки та населення природним газом, постачання цього енергоносія усім категоріям споживачів здійснюється лише за умови його 100-відсоткової оплати. 

    Прес-служба ДК «Газ України»






    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.