• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні мінімально зросло поголів'я свиней

    Опубликовано: 2019-04-26 17:00:02

    За рік кількість свиней в Україні зросла на 0,8%. Про це свідчать дані Держстатистики, передає УНН.

    Станом на 1 квітня 2019 року в сільських господарствах усіх категорій налічувалося 6 млн 168 тис. голів свиней, проти 6 млн 117 тис. роком раніше.

    Зокрема, поголів'я свиней в сільськогосподарських підприємствах на 1 квітня становило 3 млн 529 тис. голів, проти 3 млн 359 тис. голів роком раніше.

    Натомість, поголів'я свиней в індивідуальних господарствах скоротилося - на 4,3% за рік. Станом на 1 квітня в індивідуальних господарствах поголів'я свиней становило 2 млн 638 тис. голів, проти 2 млн 758 тис. голів роком раніше.

    Нагадаємо, за даними експерта ринку Миколи Бабенка, поголів'я українських свиней скорочується на 500 тис. голів щорічно.

    Причина - африканська чума свиней, яка не вщухає в Україні шостий рік поспіль.

    Більш того, в Україні фермери масово приховують АЧС, упевнений експерт Бабенко. І відбувається це через колосальні матеріальні збитки, які держава не в змозі компенсувати свинарям за ліквідоване поголів’я.

    За словами депутата Сергія Тригубенка, боротися з вірусом нашій країні заважають кілька факторів: нескінченний процес реформування Держпродспоживслужби і брак компетентних кадрів.

    Ірина Макаренко

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.