• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Відбулась Всеукраїнська нарада з питань розвитку легкої промисловості

    Опубликовано: 2006-02-06 16:37:00

    2 лютого у м. Чернігів відбулась Всеукраїнська нарада про стан та перспективи розвитку вітчизняного виробництва товарів легкої промисловості. ЇЇ організатором виступила Українська асоціація підприємств легкої промисловості на базі ЗАТ "Чексіл".

    У заході взяли участь керівники центральних органів виконавчої влади та облдержадміністрацій, підприємств легкої промисловості з 11 областей та м. Києва, керівники льонопереробних підприємств Чернігівської області. Серед запрошених були заступник директора Державного центру зайнятості Наталія Зінкевич та директор обласного центру зайнятості Лідія Падалка.

    Відкриваючи нараду, голова облдержадміністрації Микола Лаврик зазначив, що області функціонує 32 підприємства легкої промисловості, які мають такі ж проблеми, як і більшість українських підприємств цієї галузі. Тому, за його словами,  необхідно якнайшвидше та спільними зусиллями розробити стратегію виходу галузі з кризи.

    Одним із шляхів розвитку легкої промисловості учасники наради вбачають в оснащенні підприємств сучасними технологіями для виробництва конкурентоспроможної продукції та успішного просування товарів на внутрішньому ринку України.

    Про необхідність вирішення ще однієї проблеми, а саме – забезпечення галузі кваліфікованими спеціалістами в умовах погіршення демографічної ситуації в Україні - наголосила заступник директора Державного центру зайнятості Наталія Зінкевич. За її словами, це можливо зробити шляхом підвищення продуктивності праці та впровадження нових технологій, а також підвищення мотивації до праці незайнятих громадян, організації професійного навчання безробітних за допомогою стажування та індивідуального навчання на виробництві. Також потребують покращення існуючі умови праці, підвищення заробітної плати, що підштовхують людей шукати кращої роботи.

    Учасники наради підписали Меморандум про співпрацю між Державною митною службою України та Українською асоціацією підприємств легкої промисловості і провідними підприємствами галузі, в якій визначено основні заходи щодо захисту внутрішнього ринку від неконтрольованого імпорту товарів легкої промисловості.

     Інф. DCZ.gov.ua

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.