• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Остап Семерак: «Україна демонструє прогрес у реалізації екологічноі політики в рамках зобов'язань Східного партнерства»

    Опубликовано: 2018-06-14 12:15:26

    Міністерство екології та природних ресурсів України виконує положення Люксембурзької декларації про співробітництво у сфері охорони довкілля та боротьби зі зміною клімату на 68%. Такі дані оприлюднили незалежні  експерти (за підтримки Європейського Союзу) в аналітичній доповіді щодо виконання Україною положень Люксембурзької декларації, яка  визначає цілі із належного екологічного врядування для країн Східного партнерства.

    Ефективність реалізації екологічної політики оцінювалася за критеріями: відкритість (прозорість), участь громадськості у розробці та прийнятті рішень, підзвітність, ефективність та узгодженість.

    Зокрема, найвищий бал Мінприроди отримало за підзвітність – 70% виконання.   Крім того, експерти поставили Міністерству високу оцінку за прозорість, яку вдалося забезпечити, зокрема, завдяки доступу до наборів відкритих даних, оскільки деякі з яких публікуються вперше.

    Також автори звіту відзначили, що Міністерство активно використовує різні засоби комунікації та роз’яснює свою діяльність громадянам та органам державної влади, дотичним до сфери довкілля.  Зокрема, Міністерство дотримується прозорості там, де цього не вимагають процедури чи законодавство.

    Водночас Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак зазначив, що розпочаті реформи у сфері довкілля  вимагають не лише зміни існуючих підходів у сфері довкілля та створення сучасної законодавчої бази, але й запровадження ефективних методів та форм управління. Зокрема, йдеться про доступ суспільства до екологічної інформації та системність її оприлюднення.

    “Наше завдання - завершити проведення адміністративної реформи, а також розпочаті проекти з впровадження електронного врядування.  Звичайно,  необхідно мінімізувати  непотрібні адміністративні функції, зосередивши й надалі зусилля на формуванні екологічної політики. Насправді перед нами ще багато завдань та викликів, але успішна реформа в екологічній сфері передбачає активну участь громадян у її реалізації  та належний доступ до екологічної інформації, навколо якої ведуться дискусії ”. - сказав Остап Семерак.

    Автори дослідження також акцентують увагу, що Україні для проведення європейських реформ у сфері охорони довкілля необхідно сформувати цілісне бачення належного екологічного врядування у діалозі з громадськістю та іншими заінтересованими сторонами.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.