• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В українських бібліотеках відкриваються безкоштовні кімнати з настільними іграми

    Опубликовано: 2018-04-23 15:23:24

    У столичній бібліотеці №115 для дітей (Деснянський район) відкрилася безкоштовна кімната з настільними іграми. Колекція складається з 25 ігор, які розвивають логіку, пам'ять, швидкість реакції, уяву та комунікативні навички. Вона розрахована для дітей від 6 років і для дорослих.
    Кімната настільних ігор відкрита в рамках благодійного проекту #LuckyTeens від ІТ-компанії Lucky Labs.
    "Настільні ігри користуються шаленою популярністю серед дітей. Раніше до нас приходив тренер, який за оплату проводив ігротеку для школярів. А тепер у нас з'явилася безкоштовна колекція ігор #LuckyTeens, доступна для всіх дітей! Це відмінна альтернатива для корисного проведення часу школярів - щоб вони не "пропадали на вулиці", - розповідає завідувачка Бібліотекою №115 для дітей (Деснянської ЦБС) Надія Приходько.
    На презентацію кімнати з безкоштовними настільними іграми прийшли шестикласники київської ЗОШ №270. Діти розділилися на команди і встигли пограти в 7 різних ігор.
    "Мені найбільше сподобалася гра" Викрутайс ". Вона дуже згуртовує, створює дружню і веселу атмосферу за столом. Хочу приходити сюди щосуботи, поки не вивчу правила всіх ігор ", - поділилася враженнями учениця Анастасія Бондарчук.
    "Під час ігротеки у мене з'явилася ідея - запропонувати батькам купити кілька настільних ігор в клас, щоб выдвернути увагу дітей на перервах від мобілок, - розповіла класний керівник 6-Б ЗОШ №270 ш. Київ Віра Позняк. - Запропоную їм купити "Аліас". Ця командна гра відмінно розвиває логіку і мислення, згуртовує і розвиває комунікативні навички. Діти вчаться формувати свою думку і правильно її доносити до аудиторії ".
    Представник компанії Лаки Лабс розповіла, що після першої кімнати #LuckyTeens проект буде "зміщуватися в регіони".
    "Подібні кімнати ми хочемо відкрити по всій країні - в центральних, східних і західних регіонах. Не всі батьки можуть оплачувати дітям відвідування клубів з настільними іграми, а кімнати #LuckyTeens роблять це заняття доступним. Хочемо, щоб наш проект оживив інтерес до бібліотек і наповнив дозвілля дітей веселими емоціями і новими знаннями. До речі, ми приймаємо запити від різних дитячих бібліотек ", - розповіла куратор #LuckyTeens, керівник відділу по роботі з клієнтами Lucky Labs Ольга Федина.
    Співробітники дитячих бібліотек можуть писати свої запити на відкриття кімнат безкоштовних настільних ігор в корпоративний  Фб компанії або на електронну адресу press@lucky-labs.com
    До слова, це не єдиний проект компанії для дітей. Разом з БФ "Я Майбутнє України" Lucky Labs розвиває благодійний проект ЛакіБукс, який займається виданням і безкоштовним розповсюдженням україномовної науково-популярної літератури для підлітків. В рамках ЛакіБукс компанія підтримує Дитячу бібліотеку на Подолі, створюючи тут вільний простір для навчання і дозвілля школярів.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.