• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Професіонали CFA обговорили ключові проблеми впровадження накопичувальної системи пенсійного забезпечення

    Опубликовано: 2018-04-23 15:12:29

    Керівництво НКЦПФР (Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку) взяло участь у практичній конференції «Реформа української пенсійної системи: ключові питання впровадження», яку організувала професійна спільнота CFA Ukraine.

    Конференція організована з метою забезпечити взаємодію держави і приватного сектору в процесі розробки оптимальної моделі обов’язкового накопичувального рівня системи пенсійного забезпечення, визначити перешкоди у здійсненні пенсійної реформи.

    Участь у професійній дискусії взяли понад 50 членів спільноти CFA, представників компаній з управління активами, приватних пенсійних фондів, інвестиційних фахівців та журналістів.

    Відкриваючи конференцію Голова НКЦПФР Тимур Хромаєв подякував CFA Ukraine за організацію якісної дискусії і плідну співпрацю, направлену на розвиток українського ринку капіталу. “Сьогодні можна почути думки, що Україні зарано розбудовувати обов’язкову накопичувальну систему. Я не вважаю, що працювати над реформою зарано. Потрібен час, щоб ми всі могли дійти згоди в таких питання – на яких принципах система повинна будуватися, в чиїх інтересах система повинна працювати, тощо. Для мене це очевидно, що система повинна будуватися, перш за все, для людини, а не для посередників. Адже, якщо людина буде розуміти, що пенсійна система працює для неї, вона буде довіряти системі і довіряти ринку. Система не повинна бути тягарем для людини, не повинна з’їдати її накопичення. Вони повинна приносити користь. І головне – система повинна бути побудована на відповідальності і на етичних принципах”, - зауважив Тимур Хромаєв.

    Член НКЦПФР Олександр Панченко презентував учасникам конференції Концепцію розбудови обов’язкової накопичувальної системи пенсійного забезпечення, яку розробили фахівці регулятора із залученням експертів міжнародних фінансових організацій, і яка буде відображена в проекті змін законодавства із зазначених питань.

    Досвідом Польщі у реформуванні пенсійної системи поділився керуючий портфелем активів в Aviva PTE Aviva BZ WBK S.A., старший лектор у Варшавській Школі Економіки Піотр Чапевський, PhD, CFA.

    Під час обговорення питань міжнародного досвіду розбудови накопичувальних систем Євген Гребенюк, Президент CFA Society Ukraine підкреслив: “На жаль, у світі абсолютно вдалих прикладів пенсійної реформи є набагато менше ніж невдалих. Тож складно спиратися на конкретний досвід. Потрібно аналізувати цей досвід, враховувати помилки і намагатися знайти найбільш ефективні рішення для України”.

    В рамках конференції також обговорили питання реформи сертифікації фахівців фондового ринку та керуючих активами, яка впливатиме на рівень довіри до реформи пенсійної системи, а також глобальні стандарти інвестиційної діяльності.

    Нагадаємо, Голова НКЦПФР Тимур Хромаєв на щорічних зборах IOPS (Міжнародної організації пенсійних наглядових органів), які відбудуться 4-5 червня 2018 року, представить результати проведеної регулятором самооцінки, яка передбачає розкриття основних засад і можливостей здійснення нагляду в сфері накопичувального пенсійного забезпечення та відповідність стандартам і кращим практикам IOPS. 19 червня 2017 року виконавчий комітет IOPS схвалив заявку НКЦПФР на вступ до цієї організації.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.