• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • GE HEALTHCARE ВПЕРШЕ ПРОВЕЛА В УКРАЇНІ МІЖНАРОДНИЙ КРУГЛИЙ СТІЛ ЩОДО СУЧАСНИХ МЕТОДІВ МРT-ДІАГНОСТИКИ

    Опубликовано: 2018-04-12 09:17:55

    GE Healthcare провела у Києві дводенний міжнародний круглий стіл щодо сучасних методів магнітно-резонансної томографії (МРТ) у галузі неврології та онкології. Захід організовано з метою підтримки програми модернізації системи охорони здоров’я у Києві, яку проводила адміністрація міста. Круглий стіл пройшов на базі Київського міського центру громадського здоров’я і зібрав понад двадцять лікарів-радіологів, які представляють державні та приватні лікувальні заклади надання екстреної та невідкладної медичної допомоги у Києві та Львові. У ролі запрошених спікерів на заході виступали лікарі-практики та міжнародні експерти у сфері охорони здоров’я. Такий круглий стіл організований GE в Україні вперше.
    На сьогодні універсальним методом діагностики гострих ішемічних порушень головного мозку та патологій кровопостачання є технологія дифузно-зваженої МРТ. Вона дозволяє виявити осередки локалізації вже у перші години їх виникнення. Ця технологія також активно застосовується у дослідженнях онкологічних захворювань, наприклад, новоутворень передміхурової залози.
    У межах заходу учасники ознайомилися зі специфікою використання методу МР-дифузії залежно від типів захворювань головного мозку та передміхурової залози, отримали рекомендації щодо усунення артефактів МР-зображень на прикладі аналізу клінічних випадків з міжнародної практики експертів, а також змогли поставити запитання, які їх цікавлять.
    Щорічно в Україні діагностується до 100 тисяч випадків інсульту головного мозку, з них понад 30% – у населення працездатного віку. За статистикою захворюваності, четверте місце серед онкопатологій у чоловіків у країні посідає рак передміхурової залози. Щороку українські лікарі реєструють близько
    6,5 тис. нових випадків цього виду раку. Застосування сучасних методів МР-діагностики у повсякденній практиці дозволяє лікарям-радіологам підвищити показники виявлення гострих порушень кровопостачання головного мозку, поширення пухлини та метастазів, а отже, своєчасно поставити діагноз і загалом покращити якість наданої допомоги екстреним і невідкладним пацієнтам.
    В’ячеслав Феклін, генеральний директор GE в Україні: «Сьогодні ефективне використання високотехнологічного медичного обладнання, а значить якісна діагностика та лікування пацієнтів, є неможливим без постійного вдосконалення знань та практичних навичок медичних спеціалістів. GE Healthcare має багаторічний досвід у галузі професійного навчання лікарів, і ми раді можливості об’єднати на одному майданчику українських та міжнародних експертів для обміну досвідом і знайомства з найкращими світовими практиками МР-досліджень. Ми впевнені, що ця взаємодія стане важливим внеском у розвиток системи охорони здоров’я не лише у Києві, а й в Україні загалом, зокрема у сфері сільської медицини».

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.