• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Держенергоефективності спільно з експертами GIZ напрацьовує шляхи імплементації Директиви ЄС щодо енергоефективності у промисловості

    Опубликовано: 2018-03-28 14:03:21

    Разом із фахівцями Проекту GIZ «Реформи у сфері енергоефективності в Україні» (https://www.facebook.com/energyefficiency.ua) та Мінрегіону Голова Держенергоефективності Сергій Савчук обговорив ефективні шляхи імплементації статей 5 та 8 Директиви ЄС № 2012/27/EU «Про енергоефективність» (https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=celex:32012L0027).

    Учасники семінару сфокусували особливу увагу на питаннях створення системи енергоаудиту та енергоменеджменту у різних секторах економіки країни, у тому числі у промисловості.

    Більше 30% загального енергоспоживання в країні припадає на промисловість. Відповідно до Національного плану дій з енергоефективності до 2020 р. Україна взяла на себе зобов’язання скоротити цей показник на чверть.

    «У цьому контексті проведення енергоаудитів та запровадження систем енергоменеджменту на промислових об’єктах – першочерговий елемент у системі стимулювання реального сектору економіки до зменшення енергоспоживання», - наголосив С.Савчук.

    Досвідом країн ЄС у проведенні кваліфікації енергоаудиторів та визначенні якості енергоаудитів поділився консультант Проекту GIZ Вольфганг Лутц (https://www.linkedin.com/in/wolfgang-lutz-8a8a3135). Його рекомендації, зафіксовані у так званій «Білій книзі» («White paper») для України, буде використано при імплементації восьмої статті 27-ої Директиви.

    Зі свого боку С.Савчук наголосив, що для підвищення енергоефективності у промисловості Держенергоефективності (http://saee.gov.ua) розроблено механізм стимулювання енергоємних підприємств до впровадження енергоефективних проектів та переходу на альтернативні джерела енергії.

    Окрім цього, учасники розглянули методологію розрахунку енергоефективності (для енергетичного сертифікату), особливості підвищення енергоефективності у муніципальних будівлях, кваліфікацію та акредитацію енергоаудиторів, контроль якості енергоаудитів на прикладі країн ЄС тощо.

    Усі напрацювання, досягнуті у рамках дводенного семінару, буде враховано під час подальшої розробки та доопрацювання законодавчої бази для імплементації 27-ої Директиви ЄС.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.