• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Остап Семерак: «Україна та Литва обміняються досвідом щодо зняття з експлуатації АЕС, споруджених у радянські часи»

    Опубликовано: 2017-11-21 08:37:08

      Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак  переконаний, що український досвід виведення з експлуатації Чорнобильської АЕС цікавий європейським країнам, які  розпочали процес зняття з експлуатації  АЕС, споруджених у радянські часи.
           Про це він заявив сьогодні під час зустрічі з представниками  делегації Литовської Республіки, яку очолив  Віце-міністр Міністерства енергетики Литовської Республіки Сімонас Сатунас.
         Остап Семерак розповів, що Україна вже виходила з ініціативою до європейських партнерів і пропонувала вивчити можливість створення європейського центру для обміну досвідом вузькопрофільних спеціалістів,  які працюють над зняттям з експлуатації АЕС та захороненням радіоактивних відходів.
         «Україна має унікальний  досвід та висококваліфікованих фахівців у цій сфері  та постійно працює над пошуком нових шляхів підтримки екологічно та  техногенно безпечного стану Чорнобильської АЕС.  Ми  відкриті до співпраці та  готові ділитися своїми багаторічними напрацюваннями», - зазначив Остап Семерак.
         У свою чергу, Віце-міністр Міністерства енергетики Литовської Республіки Сімонас Сатунас розповів, що уряд його країни багато приділяє  уваги питанню  виведення з експлуатації  Ігналінської АЕС. І вони зацікавлені в співпраці з Україною в плані обміну досвідом у цьому  напрямку.  Він також наголосив, що це  - важливе питання від якого залежить національна  безпека Європи.
        Сторони  домовилися сформувати групи  спеціалістів з обох країн, які відвідають Чорнобильську  та Ігналінську АЕС та вивчать  напрацювання кожної групи в цьому напрямку.
    Крім того, мова йшла і про необхідність  активізувати співпрацю  між двома країнами  в рамках реалізації Угоди між Міністерством екології та природних ресурсів України та Міністерством охорони навколишнього середовища Литви про співробітництво у сфері захисту навколишнього середовища, яка була підписана минулого року.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.