• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Автотранспорт в Україні — не проблема!

    Опубликовано: 2005-12-27 14:08:00
    Корпорація «Еталон», до складу якої входить ЗАТ «Бориспільський автозавод» та ЗАТ «Чернігівський автозавод», очікує прибуток від реалізації своєї продукції в межах 300 мільйонів грн. Про це повідомив президент корпорації «Еталон» Володимир Бутко. За його словами, в основі ідеології корпорації — створення та виробництво широкого асортименту автотранспортних засобів різного призначення для задоволення потреб як внутрішнього, так і зовнішнього ринку.
     
    Основною метою нових підприємств є організація виробництва автобусів малого та середнього класу (особливо малого), які б могли забезпечити вітчизняних водіїв прийнятними за ціною і комфортабельними для пасажирів сучасними автобусами. На думку В. Бутко, корпорації «Еталон» це вдається. Так, на ЗАТ «Бориспільський автозавод» за 2005 рік виробництво автобусів збільшилося вдвічі, а на ЗАТ «Чернігівський автозавод» — втричі. І заводи, і вся продукція, що випускається — сертифіковані. Кожний автобус проходить до 50 видів різних типів випробувань, серед них полігонні та дорожні.
     
    Голова правління ЗАТ «Бориспільський автозавод» Олександр Остапчук повідомив, що на сьогоднішній день на заводі виробляється 90 автобусів на місяць, і більшість з них реалізуються на ринку України.
     
    «Ємність ринку України на сьогодні дозволяє прогнозувати подальше зростання виробництво, в тому числі реалізацію автобусів. Ми працюємо над розробкою і сертифікацією нових моделей та модифікацій автобусів і плануємо рухатися на нові сегменти ринку»,— зазначив він.
     
    Автобуси вироблені ЗАТ «Бориспільський автозавод» користуються великим попитом серед користувачів. Зокрема, сьогодні завод вже продає автобуси, які будуть випущені лише в травні 2006 року. За словами О. Остапчука, такий попит свідчить про те, що люди готові чекати, аби отримати автобус саме їхнього виробництва. Успіх бориспільського автобуса на вітчизняному ринку передусім пов’язаний з агрегатною базою, яку обрало підприємство. Зокрема, високу якість транспорту забезпечують шасі від відомої індійської корпорації ТАТА, двигун, коробка передач, трансмісії та мости, що виготовляються за ліцензією компанії «Мерседес-Бенц». Все інше, в тому числі дизайн, належить розробкам українських конструкторів.
     
    На сьогодні на підприємстві ведеться велике капітальне будівництво. В наступному році планується ввести в експлуатацію додатково 4 тисячі кв. м виробничих площ, що дозволить збільшити виробничі потужності вдвічі. Також  планується випускати до 170 автобусів на місяць.
     
    ЗАТ «Бориспільський автозавод» бере активну учать у реалізації Державної програми «Шкільний автобус». На заводі освоєно виробництво двох моделей шкільних автобусів малого класу — БАЗ-2215 «Школярик» та БАЗ –А079.11 «Школяр».
     
    До речі, остання модель автобуса виграла тендер Міністерства освіти та науки на поставку 180 шкільних автобусів у районні відділи освіти, школи та інші дитячі навчальні заклади.
     
    Наразі великий інтерес фахівців та автомобільних перевізників викликають перспективні розробки конструкторів: туристичний автобус малого класу БАЗ-3203 «Едельвейс», міські автобуси БАЗ-3202 «Пролісок», БАЗ-3240, БАЗ-А212 «Славутич», БАЗ –А 411 «Роксолана», приміський автобус БАЗ-А053.02 та автомобіль спеціального призначення БАЗ-3340 «Терен». Ціна автобусів коливається від 19 тисяч доларів до 38 тисяч. Продукція реалізується у всіх областях України та республіці Крим, де підприємства мають мережу гарантійного та сервісного обслуговування, яка нараховує близько 30 пунктів. Конструктори продовжують розробляти нові перспективні моделі, серед яких міський автобус на 64 пасажирських місця, який уже наступного року планується представити на виставці й підготувати для промислового виробництва.
     
    ЗАТ «Чернігівський автозавод» створений у квітні 2003 році. За словами голови правління ЗАТ «Чернігівський автозавод» Валерія Купцова, якщо минулого року підприємством було випущено 100 автобусів, то до кінця поточного року буде випущено більше ніж 600 автобусів. На сьогодні підприємство виробляє одну модель малого класу БАЗ-2215 «Дельфін». Проект щодо виробництва даної моделі автобусу був направлений на забезпечення внутрішнього ринку автобусами малого класу вітчизняного виробництва в недорогій ціновій категорії, який міг би стати належною заміною мікроавтобусам російського виробництва сімейства «Газель». В планах на сьогоднішній день розроблено і пройшло дорожнє випробування «Дельфін maxi». Наступного року в Чернігові планується випускати автобуси на базі шасі китайського виробництва. За словами В. Купцова, вони багато інвестують у будівництво. Так, в кінці листопада було відкрито великий малярний комплекс, який дозволить різко покращити виробництво і якість фарбування автобусів.
     
    Довідка Elcomart News. Корпорація «Еталон» на ринку вже 10 років. Вона об’єднує 21 підприємство. Орієнтована на вирішення різних завдань в галузі автомобілебудування, головне з яких — створення і організація виробництва автобусів та інших автотранспортних засобів, технічний рівень яких відповідав би сучасним вимогам.
     
    До складу корпорації на сьогоднішній день входять наступні підприємства:
    - закрите акціонерне товариство «Бориспільський автозавод»;
    - дочірнє підприємство — науково-технічний центр «Еталон»;
    - відкрите акціонерне товариство «Чернігівавтодеталь»;
    - закрите акціонерне товариство «Чернігівський автозавод»;
    - відкрите акціонерне товариство «Стрий-Авто»;
    - лізингова компанія «Еталон-Авто» та ряд інших підприємств.
     
    Базовим підприємством корпорації є закрите акціонерне товариство «Бориспільський автозавод» — одне з найновіших (зареєстроване 30-го квітня 2002 року) підприємств України в галузі проектування і виробництва автотранспортних засобів.
     
    На сьогодні у виробничій програмі корпорації «Еталон» більше двох десятків моделей і модифікацій автобусів для міських, приміських і міжміських перевезень пасажирів двох модельних рядів:
    - автобуси малого класу «Еталон» на базі ліцензійного шасі «Mercedes Benz» виробництва індійської фірми «ТАТА Engineering».
    - автобуси особливо малого класу «Дельфін» на базі агрегатів трансмісії і ходової частини автомобіля ГАЗ-3302 «Газель».
    Корпорація нараховує більше чотирьох тисяч працівників.
     
    ЗАТ «Бориспільський автозавод» створений у квітні 2002 року. У грудні 2002 року були завершені попередні і сертифіковані випробування автобуса БАЗ-А079.04 «Еталон», отриманий сертифікат відповідності на промислову партію і вже проданий споживачам перший автобус. Виробничі площі заводу займають 7000 кв. м і мають виробничі потужності, які дають можливість випускати понад 1500 автобусів на рік.
     
    Наталія Погосова,
    кореспондент
     
    ELCOMART News
    (www.e-news.com.ua)
     







    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.