• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • АМКУ не допустив монополізації регионального ринку торгівлі нафтопродуктами

    Опубликовано: 2005-12-27 14:04:00
    Антимонопольний комітет України дозволив ВАТ «Укрнафта» придбати обмежену кількість автозаправних станцій у Запорізькій області.
     
    У серпні поточного року найбільша в Україні нафтопереробна компанія звернулася до Комітету за дозволом придбати 41 АЗС в зазначеному регіоні.
     
    З’ясовуючи можливі наслідки такої концентрації для регіонального ринку реалізації світлих нафтопродуктів, органи Антимонопольного комітету провели поглиблене й ретельне дослідження.
     
    В результаті було встановлено, що набуття «Укрнафтою» у власність такої кількості АЗС може призвести до суттевого обмеження конкуренції та фактично монополізації цього ринку у області.
     
    Зі свого боку ВАТ «Укрнафта» погодилася з такими висновками та відмовилася придбати 14 із заявленої раніше кількості АЗС. У свою чергу, Комітет надав компанії дозвіл на придбання 26 АЗС ВАТ «Запоріжнафтопродукт» та однієї ТОВ «Вал віт».
     
    З цього приводу Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв зазначив: «Поява реального вітчизняного конкурента на ринку нафтопродуктів – це стратегічна мета. І Комітет, розуміючи важливість її реалізації, усіляко підтримує створення вертикально-інтегрованої нафтової компанії на базі «Укрнафти». У той же час, ми дуже уважно аналізуємо ситуацію перед прийняттям рішень про концентрацію з тим, щоб цей процес не призвів до монополізації, у тому числі на регіональних ринках. В цьому сьогодні ми усі і пересвідчилися».
     
    Антимонопольний комітет України










    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.