• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Остап Семерак назвав трійку підприємств, які є найбільшими забруднювачами водних об’єктів в Україні

    Опубликовано: 2017-07-06 08:34:22

    Найбільшої шкоди водним об’єктам України завдають підприємства гірничо-металургійного комплексу та комунального господарства. Про це під час презентації рейтингу «ТОП-100 основних підприємств-забруднювачів України» повідомив Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.
    Торік загальний обсяг скидів у водні об’єкти зворотних вод та забруднюючих речовин становив 2080 млн. м3. Здебільшого це підприємства гірничо-металургійного комплексу та комунального господарства.
    «З них – 584 млн. м3 скидів здійснили підприємства із «ТОП-100 основних забруднювачів». До першої десятки забруднювачів водних об’єктів увійшло 4 гірничо-металургійні та 6 комунальних підприємств. Серед основних забруднювачів водних об’єктів лідирують «Меткомбінат Азовсталь» (140 млн. м3), ПАТ «Дніпровський меткомбінат» (71 млн. м3) та ПАТ «Запоріжсталь» (54 млн. м3)» , - зазначив Остап Семерак.
    Він також наголосив на необхідності екологічної модернізації українських підприємств.
    «Уряд разом з іншими фінансовими установами запропонував торік екокредити, які б дали змогу встановити необхідне обладнання. Поки що ми не бачимо від власників та менеджменту високої активності та зацікавленості. Але це не означає, що держава буде стояти осторонь  від вирішення екологічних проблем», - зазначив Остап Семерак.
    Зокрема, він не виключає, що ставки екологічного податку в Україні будуть підвищені.
    На цьому етапі кошти від екологічного податку використовуються неефективно. Вони мають витрачатися не лише на ліквідацію негативних наслідків для довкілля, але й працювати на запобігання виникненню таких ситуацій. Зокрема, це передбачає екологічну модернізацію підприємств та запровадження сучасної системи он-лайн моніторингу стану довкілля. Так є в Європі, і так має бути в  Україні, - резюмував Міністр екології та природних ресурсів України. 

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.