• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Астані на ЕXPO-2017 Голова Держенергоефективності представив інвестиційно привабливі проекти з відновлюваної енергетики на суму близько 700 млн євро

    Опубликовано: 2017-06-14 13:10:09

    В Україні працює онлайн-карта як діючих, так і розроблених проектів з енергоефективності та відновлюваної енергетики – UAMAP. Це цінне джерело інформації для інвесторів, яке постійно оновлюється та поповнюється новими проектами.

    Про це повідомив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук учасникам воркшопу «Від комплексу проектів з відновлюваної енергетики до практичної координації», організованого 13 червня Європейською економічною комісією ООН в рамках виставки EXPO-2017.

    Наразі на карті розміщено 43 успішно реалізованих проектів. Крім цього, відображено ще 40 потенційних проектів, які потребують залучення інвестицій та пільгових кредитних коштів на суму майже 700 млн євро.

    За словами С. Савчука, завдяки UAMAP інвестор може у вільному доступі розглянути бізнес-пропозиції з різних регіонів України, проаналізувати проекти з готовим техніко-економічним обґрунтуванням та зв’язатися з розробником. Фактично, карта допомагає інвесторам та розробникам проектів знайти один одного та разом працювати на результат.

    Також, карта демонструє й діючі «зелені» проекти в Україні, підтверджуючи таким чином, що відновлювана енергетика розвивається, а впроваджувати такі проекти цілком реально. Лише у 2016 році встановлено 120 МВт нових потужностей, що виробляють «чисту» енергію з відновлюваних джерел за «зеленим» тарифом. Це у 4 рази більше ніж у 2015 році.

    «Також актуальним для українських міст та сіл є переведення котелень на альтернативне паливо, встановлення когенераційних установок, виробництво енергії з твердих побутових відходів», - підкреслив Голова Агентства та навів успішні приклади таких проектів.

    Загалом, учасники засідання обговорили особливості реалізації проектів з відновлюваної енергетики, можливі бар’єри та ризики, законодавчі гарантії та стимули.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.