• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Валерія Лутковська: «В реалізації Національної стратегії у сфері прав людини, на жаль, немає жодних позитивних зрушень»

    Опубликовано: 2017-04-07 08:40:23

    На цьому вкотре наголосила Уповноважений Верховної Ради України з прав людини під час зустрічі із Комісаром Ради Європи з прав людини Нільсом Мужнієксом.
    «Ми постійно привертаємо увагу органів державної влади до незадовільного  і неефективного виконання урядового Плану дій з  реалізації Національної стратегії на період до 2020 року», - зазначила Валерія Лутковська.
    Комісар Ради Європи висловив занепокоєння нератифікацією українським парламентом Стамбульської конвенції (Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу iз цими явищам), до якої прикута особлива увага міжнародних партнерів України.
    У свою чергу Валерія Лутковська висловила переконання, що ратифікації Стамбульської конвенції чекають насамперед громадянки України; жінки-втікачі та шукачі притулку, жінки без документів, що ідентифікують її особистість, чиї права держава Україна зобов’язалась захищати.
    Нільс Мужнієкс висловив свою думку щодо неприйнятності поправки до  закону про запобігання   корупції, яка зобов’язує подавати електронні декларації про доходи  представників недержавних антикорупційних організацій, оскільки це суперечить європейським правовим нормам.
    Окремо обговорено питання захисту прав громадян України в Криму. Комісар відзначив як значне  досягнення українського Омбудсмана  - налагодження співпраці з Уповноваженим з прав людини в Російській Федерації, зокрема відвідання СІЗО у м. Сімферополі та переміщення для подальшого відбування покарання 12-х громадян України.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.