• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Необхідно створити привабливі умови для життя та збереження здоров’я в рідній країні

    Опубликовано: 2017-03-14 11:45:21

    Україна переживає дуже несприятливу демографічну ситуацію. Чисельність населення нашої держави постійно скорочується. Щорічно українців стає менше на 170-180 тис. осіб – це є населення немаленького міста. Щодобово – менше на 700 осіб. Це явище зумовлено глибокими причинами соціально-економічного характеру, серед яких стан вітчизняної медицини грає не останню роль. Про таке говорили на засіданні з розгляду стану національної системи охорони здоров’я в УСПП.
    Учасники наголосили на невтішних тенденціях зростання трудової міграції. В Польщі вже працює близько мільйону українців, стільки ж вона готова прийняти в 2017 році. 350 тис. фахівців працює в Угорщині. Країни Балтії, Білорусь – усі охоче запрошують молодих освічених людей. За останні роки нашу державу залишили 20 тисяч молодих вчених.
    «Роботодавці не випадково стали ініціаторами такої розмови. Для них з притаманною ним соціальною відповідальністю більш зрозуміло, що таке людський потенціал, що саме він є основою економіки, технологічного укладу  нового типу.   Але демографічні проблеми щодня посилюються збільшенням трудової міграції. Тих, хто не може собі дати раду дома через економічні, трудові, соціальні проблеми, хто вимушений шукати щастя за кордоном, не можна засуджувати.   Інше питання – хто залишиться в Україні, щоб відбудовувати та захищати державу, розвивати економіку, піднімати малий бізнес, здійснити омріяні роками прогресивні реформи? Переконаний, вказаній проблемі необхідно присвятити окрему державну програму і наполегливо працювати щодо створення стимулів розвитку та збереження  людського капіталу  в Україні», – каже президент УСПП, голова ООРУ Анатолій Кінах.
    На думку учасників наради, відсутність довіри до системи вітчизняної медицини є одним з мотивів  трудової міграції. Часто привабливі пропозиції працевлаштування за кордоном включають й  медичне страхування. Тому реформа вітчизняної медицини має проводитися з огляду  в тому числі на  гарантування людям працездатного віку заходів з охорони здоров’я, якісної медицини.
    Учасники засідання підготували до керівництва держави звернення з вимогою відпрацювати  комплексну та сучасну Національну стратегію розвитку системи охорони здоров’я України. Саме тут мають бути передбачені заходи, які відповідають соціальним запитам та сучасним економічним умовам. Лише разом з діловою громадою, експертно-науковим медичним середовищем вдасться розробити та втілити в життя  систему охорони здоров’я населення, яка здатна призупинити трудову міграцію, створити привабливі умови для життя та збереження здоров’я в рідній країні.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.