• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Сергій Савчук: Розвиток сфери електрогенерації з відновлюваних джерел спричинює потребу в установці електроакумулюючих систем в Україні

    Опубликовано: 2017-03-13 08:44:51

    10 березня 2017 року в Агентстві під головуванням Голови Держенергоефективності Сергія Савчука за участю представників наукових інститутів, профільних асоціацій та компаній відбулася нарада з питань встановлення в Україні електроакумулюючих систем.
    Розвиток технологій акумулювання та зберігання електроенергії найближчим часом зможе вирішити одну з ключових проблем виробництва вітрової та сонячної енергії. Проблема полягає у непостійній генерації електроенергії сонячними та вітровими електростанціям. Електроакумулюючі системи можуть стати гарантійним, додатковим джерелом енергії в часи пікових навантажень, забезпечивши стабільність роботи системи.
    Крім цього, такі електроакумулюючі станції стануть у нагоді і приватним домогосподарствам. Завдяки цим системам вони зможуть акумулювати електроенергію вночі за меншим тарифом та використовувати її вже вдень і таким чином заощаджувати на рахунках за електроенергію.
    «Наразі наше завдання – ідентифікувати існуючі бар’єри у цій сфері та проаналізувати найоптимальніші шляхи стимулювання встановлення електроакумулюючих станцій», - наголосив Голова Агентства.
    Учасники наради обговорили проблеми, з якими стикаються усі зацікавлені у встановленні електроакумулюючих станцій, а також розглянули іноземний досвід з цього питання.
    Загалом, за підсумками наради учасники домовилися надати Агентству пропозиції щодо стимулювання розвитку сфери встановлення електроакумулюючих станцій. Держенергоефективності, в свою чергу, планує розробити дорожню карту розвитку цієї сфери.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.