• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Міністерство охорони здоров'я України надало чергову інформацію про хід виконання Указу Президента України щодо введення надзвичайного стану в населених пунктах АР Криму

    Опубликовано: 2005-12-13 12:18:00
    За повідомленнями управління ветеринарної медицини АР Крим на території республіки зареєстровані випадки захворювання та загибелі домашніх птахів у садибах громадян, що проживають у Нижньогірському районі (в селах Ізобільне, Ємельянівка, Акимівка, Зорькіно, Кірсановка, Лужки, Зелене); Джанкойському районі (с.Завєт-Лєнінське, с.Пушкіно); Совєтському районі (Некрасівка, Черноземне, Краснофлотське, Совєтське, Дмитрівка, Хлєбне, Завітне); Красноперекопському районі (Воінка); м.Феодосія, с.Солнечне, Приморське; м.Сімферополь. Повністю знищені домашні птахи у 5 населених пунктах (Некрасівка, Завєт-Лєнінське, Пушкіно, Ізобільне та Ємельянівка).
     
    За попередню добу проводилось знищення поголів’я птахів в с.Акимівка, с.Дмитрівка, с.Краснофлотське, с.Совєтське.
     
    Станом на 14.00 12.12.05 р., за офіційними повідомленнями управління Державного департаменту ветеринарної медицини АР Крим, загибель птиці відмічено у с.Двурєчьє Нижньогірського р-ну.
     
    Медичною, санітарно-епідеміологічною та ветеринарною службами разом з підрозділами Міністерства з надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи, місцевими органами виконавчої влади вживаються заходи, спрямовані на запобігання розповсюдженню захворювання на інші території.
     
    На зазначених територіях спеціальні бригади медпрацівників та фахівців санепідслужби обходять подвір’я: працюють 84 медичні бригади, з них 25 вакцинальних. Фахівці проводять опитування населення і виявлення осіб з проявами клініки грипу та ГРВІ. 12 грудня станом на 14.00 було обійдено 2876 садиб, оглянуто 16476 осіб, хворих на грип та ГРВІ не виявлено. Усього з наростаючим підсумком вакциновано –23189 особи, у т.ч. 4093 дітей. Дезінфекційні та обмежувальні протиепідемічні заходи на подвір’ях вказаних вище населених пунктів продовжуються. Серед населення проводиться роз’яснювальна робота.
     
    Спеціалістами санепідслужби встановлено жорсткий контроль за дотриманням санітарних норм та правил на підприємствах торгівлі, громадського харчування, у місцях масового перебування населення.
     
    Захворюваність ГРВІ серед населення в даних регіонах – на рівні сезонної. Здійснюються профілактичні заходи щодо попередження виникнення осередків інфекції серед населення. Захворюваність на пташиний грип серед людей в Україні станом на 14.00 год. 12 грудня не виявлено.
     
    В Україну прибули експерти ВООЗ для оцінки дій по організації протиепідемічних заходів та надання практичної допомоги.
     
    Епідемічна ситуація знаходиться на постійному контролі МОЗ України.
     
    Урядовий портал
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.