• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Уповноваженим видано обов’язковий для виконання припис про припинення обробки персональних даних 150 тисяч осіб

    Опубликовано: 2016-12-06 11:53:21

    З метою реагування на масштабне порушення, а саме – передачу персональних даних громадян Товариству з обмеженою відповідальністю «Дельта М Юкрейн», які були зібрані державним органом, на підставі статей 22 та 23 Закону України «Про захист персональних даних» представниками Управління з питань захисту персональних даних Секретаріату Уповноваженого було проведено позапланову перевірку ТОВ «Дельта М Юкрейн».
    За результатами перевірки було встановлено, що персональні дані фізичних осіб – громадян України, які були передані Державним підприємством «Головний проектно-виробничий і сервісний центр комп’ютерних фінансових технологій» відповідно до укладених договорів ТОВ «Дельта М Юкрейн», обробляються останнім всупереч вимогам Закону України «Про захист персональних даних».
    У зв’язку з цим, керуючись повноваженнями, передбаченими пунктом 5 частини першої статті 23 Закону України «Про захист персональних даних», Уповноваженим видано та передано ТОВ «Дельта М Юкрейн» для обов’язкового виконання припис про припинення обробки персональних даних суб’єктів за договорами, укладеними між ТОВ «Дельта М Юкрейн» та ДП «Головний проектно-виробничий і сервісний центр комп’ютерних фінансових технологій» Міністерства фінансів України.
    Лист на директора ТОВ «Дельта М Юкрейн» з додатками (акт перевірки додержання законодавства про захист персональних даних від 02.12.2016 і припис про усунення порушення вимог законодавства у сфері захисту персональних даних, виявленого під час перевірки від 02.12.2016).
    Нагадаємо, у своєму відкритому зверненні Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська назвала ситуацію, що склалася, «кричущим випадком порушення права значної кількості осіб на недоторканність приватного життя».

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.