• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Росія сьогодні почала будівництво газопроводу в обхід України

    Опубликовано: 2005-12-09 14:36:00
    Спільний російсько-німецький проект стартував у Вологодській області. Північноєвропейський газопровід довжиною понад 3 тисячі кілометрів проляже по російській території, через дно Балтійського моря у Німеччину і звідти до Нідерландів.
     
    Російський "Газпром" лише впродовж найближчих чотирьох років інвестує у проект близько 3 млрд. доларів, а вартість будівництва морської ділянки – 4 млрд. зробить цей проект рекордно дорогим. Це буде вже другий газопровід, який передбачає транспортування газу поза українською територією, після "Блакитного потоку", який іде в Туреччину. Завершити будівництво північноєвропейського газогону планується у 2013 році.
     
    Втім, навіть після цього українські транзитні труби порожніми не залишаться. Проектна потужність нового газогону – 55 мільярдів кубометрів газу, а українська транспортна система більш ніж удвічі потужніша. Відтак, обхідний газопровід розглядають не як альтернативний, а як додатковий, аби забезпечити зростаючий попит з боку Євросоюзу.
     
    Iнф. ICTV






    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.