• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна готова презентувати ЄС проект інтеграції своєї енергосистеми в європейську

    Опубликовано: 2005-12-09 11:23:00
    Україна готова провести для країн Євросоюзу презентацію проекту інтеграції української енергосистеми в європейську енергосистему UCTE.
     
    Відповідну пропозицію зробив Міністр палива та енергетики України Іван Плачков у ході зустрічі з європейським комісаром з питань енергетики Андрісом Пібалгсом у Брюсселі 8 грудня 2005 року.
     
    Сторони узгодили спільний план дій у сфері паливно-енергетичного комплексу в рамках меморандуму "Україна-ЄС", що був підписаний 1 грудня на самміті "Україна-ЄС" у Києві.
     
    Одним з питань переговорів стало обговорення всього комплексу робіт в атомній промисловості, зокрема, з ядерної безпеки. Сторони домовилися до кінця 2005 року провести зустрічі на рівні експертів і обговорити план робіт у даному напрямку.
     
    А.Пібалгс запропонував українській стороні розпочати співробітництво із західною асоціацією атомних регуляторів WENRA.
     
    Сторони також проведуть спільні консультації стосовно проекту "Одеса–Броди", обговорять можливі шляхи сприяння цьому проектові з боку Єврокомісії й експериментальне прокачування каспійської нафти нафтопроводом "Дружба" на нафтопереробні заводи Європи.
     
    Ще одним з питань переговорів стало обговорення плану із енергозбереження. І.Плачков поінформував Єврокомісію про створення агентства, що буде займатися даним питанням.
     
    МІНІСТЕРСТВО ПАЛИВА ТА ЕНЕРГЕТИКИ УКРАЇНИ



    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.