• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Нове сховище відпрацьованого ядерного палива на ЧАЕС буде введено в експлуатацію у 2010 році – Президент України

    Опубликовано: 2005-12-09 09:22:00
    Президент України Віктор Ющенко заявив, що нове сховище відпрацьованого ядерного палива Чорнобильської АЕС СВЯП-2 буде введено в експлуатацію у 2010 році.
     
    Нині проводиться міжнародний аудит робіт з будівництва СВЯП-2. За словами Президента України, Європейський банк реконструкції та розвитку відзначив ефективність роботи швейцарської аудиторської компанії.
     
    Президент переконаний, що до кінця цього року аудитори закінчать свою діяльність і вже на початок наступного року можна буде говорити про виділення другого додаткового фінансового траншу для добудови СВЯП-2.
     
    Глава держави також наголосив, що до введення у дію СВЯП-2 можливості для збереження відпрацьованого ядерного палива має СВЯП-1.
     
    Віктор Ющенко переконаний, що технологічно складна проблема будівництва об’єкту вирішується послідовно. Президент наголошує, що вивантаження відпрацьованого ядерного палива з 3-го енергоблоку, що почалося вперше за п’ять років, буде продовжуватися.
     
    Довідково. Сховище відпрацьованого ядерного палива Чорнобильської АЕС СВЯП-2 має забезпечити довгострокове безпечне зберігання всього відпрацьованого ядерного палива ЧАЕС. Введення його в експлуатацію мало відбутися ще у 2003 році, однак через суттєві недоліки проекту у квітні 2003 року його реалізацію було призупинено замовником (ЧАЕС). За останніми пропозиціями підрядника – французької фірми FramatomANP – для завершення будівництва потрібно близько 4,5 роки.
     
    Роботи з будівництва СВЯП-2 фінансуються міжнародною спільнотою з рахунку ядерної безпеки Європейського банку реконструкції та розвитку. 
     
    Офіційне інтернет-представництво Президента України
     
     
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.