• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На прохачів субсидій очікує повторна перевірка

    Опубликовано: 2016-10-11 15:02:11

    Найближчим часом прохачі субсидій пройдуть додаткову верифікацію на предмет отримання соціальної допомоги. Таким чином багато громадян безповоротно втратить соціальну допомогу від держави.

    Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева і наголосив, що на початку нинішнього року Міністерство фінансів вирішило провести верифікацію соціальних виплат, однак питання щодо результатів цієї ревізії не вщухають.

    «Верифікація закінчилася тим, чим слід було й очікувати: чим більше гучних заяв, тим менше результатів», - повідомив Рева.

    «Нещодавно ми з цього приводу зустрічалися з Міністром фінансів і прийшли до логічного висновку, що Мінфін повинен займатися верифікацією тих виплат, що їх не може верифікувати Місоцполітики. Наприклад, це соціальні виплати внутрішньо переміщеним особам. Адже ми не можемо взяти в СБУ списки осіб, котрі пересікали лінію розмежування, а Міністерство фінансів може. Або, ми не можемо дізнатися про прибутки, отримані субсидіянтами з відсотків по депозитах, – а в Мінфіні ці дані є. Ми не можемо відстежити факти здійснення покупок, – а в Мінфіну є така можливість», - зауважив Рева.

    В той же час, голова Партії Пенсіонерів України Микола Кукуріка повідомив, що таким чином частину пенсіонерів та одержувачів соціальної допомоги просто позбавлять соціальних виплат та субсидії.

    «Мінсоцполітики всіляко намагається економити на одержувачах соціальної допомоги і додаткова перевірка це – спосіб зменшити кількість громадян, які претендують на допомогу від держави. Таким чином певна частина громадян безповоротно втратить не лише субсидію, але й соціальну допомогу», - зауважив Микола Кукуріка.

    Нагадаємо, раніше Партії Пенсіонерів повідомляла, що влада збільшила мінімальний соціальний стаж для виходу на пенсію до обов’язкових 15 років.

    Інформаційний відділ Партії Пенсіонерів України

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.