• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Повідомлення прес-служби Антимонопольного комітету України зловживання «Дніпрообленерго» припинено

    Опубликовано: 2005-12-07 15:37:00
    Антимонопольний комітет України визнав зловживання ВАТ «ЕК Дніпрообленерго» монопольним становищем та оштрафував порушника на 30 тис. гривень.
     
    В ході виїзного засідання в Дніпропетровську, Комітет встановив факт неправомірного нарахування монополістом вартості електроенергії. 
     
    Зокрема, ПП Покотиленко та ПП Богдан порушили терміни оплати за електроенергію та мали сплатити за це пеню. Натомість «Дніпрообленерго» вимагало від підприємців виплати п’ятикратної вартості всієї спожитої за місяць енергії як за перевищення договірних обсягів.
     
    Такі дії монополіста Комітет визнав неправомірними та застосував передбачені законодавством санкції.
     
    «За аналогічне порушення Комітет у жовтні оштрафував «Одесаобленерго» на 100 тисяч гривень. Ось і дніпропетровський монополіст у ході засідання визнав порушення та зобов’язався усунути їх наслідки. Вочевидь, монополістам енергетичного ринку треба вже навчитися своєчасно робити висновки, а не чинити свавілля, аж поки Антимонопольний комітет не порушить проти них справу», - зазначив Голова Комітету Олексій Костусєв.
     
    Прес-служба Антимонопольного комітету України



    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.