• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Відбулася робоча зустріч Уповноваженого з прав людини з заступником Генерального прокурора України

    Опубликовано: 2016-08-19 15:01:04

    Сьогодні, 19 серпня 2016 року, в Офісі Омбудсмана відбулася робоча зустріч Уповноваженого з прав людини Валерії Лутковської з заступником Генерального прокурора України Євгенієм Єніним і начальником управління ГПУ з нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру Вячеславом Свірцем.
    Ця зустріч відбулася в рамках запровадження нових підходів у дотриманні прав людини в місцях несвободи, про які оголосив Генеральний прокурор України Юрій Луценко, повідомивши про початок спільної тісної взаємодії з Уповноваженим ВРУ з прав людини.
    Нагадаємо, після спільного візиту Валерії Лутковської і Юрія Луценка до слідчого ізолятора Служби безпеки України в Києві, за пропозицією Валерії Лутковської Генпрокурор назначив відповідального за наглядом за дотриманням прав людини в місцях несвободи Вячеслава Свірця, який раніше працював на посаді регіонального координатора взаємодії з громадськістю Уповноваженого в Рівненській області, та визначив заступника, відповідального за взаємодію з Уповноваженим з прав людини.
    Під час сьогоднішньої зустрічі особливу увагу було приділено питанню налагодження ефективного механізму розслідувань фактів катувань у місцях несвободи, які виявляють під час проведення моніторингових візитів працівники Офісу Омбудсмана спільно з громадськими моніторами.
    «Крім проведення необхідних розслідувань фактів катувань, було б доречно, на мою думку, здійснювати й спільні візити без попередження до місць несвободи. Зі свого досвіду можу запевнити, що такі раптові, без попередження, моніторингові візити дають змогу побачити об’єктивну картину того, що відбувається у таких установах. А залучення до моніторингових візитів представників громадськості гарантує прозорість і неупередженість таких дій», – висловила переконання Валерія Лутковська.
    Ці дві ініціативи, за словами Уповноваженого з прав людини, потребують першочергового впровадження.
    «Зі свого боку, хотілося б зазначити, що ми вбачаємо перспективними напрямами роботи з Офісом Омбудсмана також у сфері обміну досвідом шляхом проведення спеціалізованих тренінгів з питань прав людини, підготовки спільних заходів із залученням керівників профільних  установ, зокрема, Державної міграційної і прикордонної служб, Мін’юсту, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства освіти і науки та інших. Також необхідно зміцнювати рівень співпраці регіональних представництв Уповноваженого з регіональними прокуратурами», – зазначив Євгеній Єнін.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.