• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ХНУРЕ заповнив усі бюджетні місця і вдвічі збільшив кількість контрактників - підсумки вступної кампанії

    Опубликовано: 2016-08-17 08:41:28

    У Харківському національному університеті радіоелектроніки задоволені результатами вступної кампанії: незважаючи на загальну тенденцію до зниження кількості абітурієнтів в Україні, в ХНУРЕ цього літа вдалося не тільки заповнити всі бюджетні місця, але і практично подвоїти кількість контрактників.

    Так, на перший курс прийнято 756 бюджетників (на 1 особу більше, ніж в минулому році), а також 243 особи на прискорений перший курс (після коледжів і технікумів). Таким чином, всього на бюджетну форму навчання вступили 999 нових студентів.

    На контрактну форму навчання вступили 258 осіб, в тому числі 15 випускників коледжів і технікумів, які пройдуть перший курс в прискореному порядку. Найбільш популярними напрямками у контрактників стали програмна інженерія (80 осіб), комп'ютерні науки (65 студентів-контрактників) комп'ютерна інженерія (33). На ці ж спеціальності в поточному році виросло і держзамовлення, відповідно на 23, 18 і 26 місць.

    Таким чином, в цілому, вуз поповнився 1257 першокурсниками.

    Заступник відповідального секретаря приймальної комісії Андрій Єрохін особливо відзначив націленість студентів вчитися саме на обраних ними спеціальностях.

    «Були такі абітурієнти, які, не вступивши на бюджет, все одно вирішили йти на контракт, навіть якщо мова йшла про складні і менш популярні напрямки. Серед них - діти з високими балами ЗНО. Це говорить про їх мотивацію і усвідомленому виборі вчитися саме на цих спеціальностях», - сказав А.Ерохін.

    Т.в.о. ректора ХНУРЕ Едуард Рубін заявив, що задоволений результатами вступної кампанії.

    «В цілому, ми задоволені результатами, тим більше на тлі тих негативних тенденцій, які є в Україні. До того ж в цьому році змінилися правила вступу, і кількість бюджетних місць безпосередньо залежала від реального пріоритету у студентів. Ми підтвердили свій рівень за держзамовленням і значно збільшили число контрактників. Також очікуємо істотного приросту іноземних студентів. Все це разом дасть нам додатковий  фінансовий ресурс для розвитку вузу і поліпшення умов роботи співробітників», - зазначив він.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.