• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Апеляційний суд: цього четверга можуть ухвалити рішення про законність перейменування 70-ти вулиць у Броварах

    Опубликовано: 2016-08-10 12:16:02

    Київський апеляційний адміністративний суд розглядає справу про перейменування 70-ти вулиць у Броварах. Позивачка намагається довести, що дороги в місті змінили назви незаконно. Вона вимагає скасувати грудневе рішення міськради, а тепер – і постанову Броварського міськрайонного суду Київської області. На захист нових назв стали активісти, краєзнавці та депутати. 11 серпня очікують на ухвалення рішення у справі.
    У червні перша інстанція визнала законним перейменування 70-ти вулиць у Броварах. Після цього позивачка Тетяна Немчина подала апеляційну скаргу до Київського апеляційного адміністративного суду. Перше засідання у справі відбулося 4 серпня. Феміда заслухала усі сторони.
    Слухання перенесли на 11 серпня о 12:00 у Києві по вул. Московській, 8, корп. 30. Суддя-доповідач – Володимир Мельничук. Попереду – судові дебати та ухвалення рішення.
    Нагадаємо, після тривалої процедури громадських обговорень, розглядів профільної комісії тощо, 25 грудня 2015 року Броварська міська рада одноголосно перейменувала 70 вулиць. Топоніміка міста в один момент позбулась назв на честь організаторів Голодомору та політичних репресій, борців проти українського визвольного руху, інших персонажів і явищ комуністичного тоталітарного режиму.
    Натомість, вулиці отримали назви на честь діячів Київської Русі, Козаччини, УНР, ОУН, УПА, Української Гельсінської групи, шістдесятників, героїв Небесної Сотні та вояків сучасної російсько-української війни, загиблих під час бойових дій на Сході України. Окрім того, багатьом вулицям повернули історичні назви.
    Протягом весни у броварському суді тривали слухання у справі за позовом Тетяни Немчиної, колишньої очільниці місцевого осередку Соціалістичної партії України. З її боку до справи долучились низка опосередкованих представників нинішньої міської влади колишніх «регіоналів», зокрема: радниця броварського міського голови Ірина Нілова, довірена особа очільниці міського відділу культури Людмила Бабенко, заступниця міського управління житлово-комунального господарства Оксана Гудзь тощо.
    Відповідачем у справі є Броварська міська рада. На її боці виступили дисидентка, письменниця та наукова співробітниця броварського краєзнавчого музею Марія Овдієнко, нинішній очільник комісії з питань найменувань та пам’ятних знаків Дмитро Карпій, представник 16-ої сотні Самооборони Майдану Максим Ковбик, декілька депутатів Броварської міської ради – Володимир Опалько, Сергій Батюк (від БПП «Солідарність») і Олег Шевчук (від ВО «Свобода») та інші.

    Треті особи у справі з боку відповідача

    Контактна особа: Дмитро Карпій, 093 602 0966, - третя особа у справі на боці відповідача, голова комісії Броварської міської ради з питань найменувань та пам’ятних знаків, член робочої групи з підготування пропозицій щодо перейменування вулиць у місті Броварах.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.